След тежките боеве за Авдеевка, при които руската армия претърпя

...
След тежките боеве за Авдеевка, при които руската армия претърпя
Коментари Харесай

Катастрофален провал на Русия в Украйна

След тежките боеве за Авдеевка, при които съветската войска претърпя съществени загуби, силите на Москва минаха в нахлуване на няколко посоки по едно и също време. " Форбс " показва, че нещата изобщо не се развиват добре за руснаците, изключително в региона на Работино в Запорожка област, където те са употребявали за взлом 70-годишни танкове Т-55, освен това – не осъвременени.

(Видеото е архивно - фрагменти от съветските офанзиви против коксовия цех край Авдеевка.)

В резултат 42-ра мотострелкова дивизия на съветската войска се е " провалила пагубно “ в опита си да премине равнинния терен и да доближи позициите, държани от 65-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).



Руснаците са разположили за офанзивата " десетки “ 41-тонни четириместни Т-55, 13-тонни бронетранспортьори МТ-ЛБ за 13 души и 13-тонни бойни машини БМП с място за 11 бойци. Украинците са обстреляли съветските линии с касетъчни снаряди и противотанкови ракети и са съумели да спрат офанзивата.

Независим разбор съумява да преброи 28 развалени, унищожени или изоставени съветски танкове и бойни машини. В същото време има едвам шест развалени, унищожени и изоставени украински бойни машини.

Според " Форбс " това, че руснаците не са съумели да усилят огневата си мощност след Авдеевка, не би трябвало да е изненада. Руското командване в началото изпрати 40 000 бойци да нападат гарнизона в Авдеевка от единствено няколко хиляди украинци. След като загуби над 13 000 бойци до началото на декември, Кремъл укрепи 2-ра и 41-ва общовойскови армии край Авдеевка. Още хиляди починаха, в това число 1300 единствено за ден, преди съветската войска да превземе опустошения град.

Сега в Украйна има 470 000 съветски бойци, една четвърт от които са пехота или екипажи на транспортни средства. Загубите в Авдеевка са  шест % от общия им брой, показва " Форбс ".

Москва обаче продължава да активизира войски и да възвръща военната си техника. Анализатори считат, че руснаците имат задоволително хора и техника, с цел да продължат да се бият най-малко до 2025 година.

Но това не значи, че съветската войска може да поддържа старания като тези, нужни за завладяването на Авдеевка в продължение на две години.



" Форбс " чака съветската зимна атака да се забави, само че разрушените полеви армии ще се възстановят и Кремъл ще възвърне настъпателната си бойна мощност. А в това време на украинците обезверено се нуждаят от муниции, до момента в който военната помощ от Съединени американски щати остава блокирана от републиканското болшинство в Конгреса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР