След тежката катастрофа с три жертви на пътя към граничния

...
След тежката катастрофа с три жертви на пътя към граничния
Коментари Харесай

Продължават да се борят за живота на пострадалите в касапницата край Лесово

 След тежката злополука с три жертви на пътя към граничния пункт " Лесово ", през вчерашния ден прокуратурата в Ямбол повдигна обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност на молдовския водач на тир с украинска регистрация. Той е арестуван за 72 часа. На този декор битката за живот на най-тежко потърпевшите в София и Ямбол продължава.

Жизнените индикатори и на двете пациентки, които бяха превозени с правителствения самолет " Спартан "  от болничното заведение в Ямбол до " Пирогов ", са постоянни. Те не престават да са поставените под интензивно мониториране, реанимационен надзор и високоспециализирани интердисциплинарни грижи  в Клиниката за интензивно лекуване на " Пирогов ", оповестиха от лечебното заведение.

В ямболската болница са настанени 9 потърпевши. Две дами са в " Реанимация ", други четирима са в отделението по ортопедия, а още трима - в хирургичното поделение.

" Пациентите бяха спокойни. Дежурните лекари не престават да се грижат за тях. Двете пациентки, които са в " Реанимация ", бяха кръвопреливани. Показателите им се усъвършенстват, планувани са интервенции в понеделник. Опасността за живота им мина. Днес по проект би трябвало една от пациентките в " Ортопедия " да бъде оперирана ", обясни зам.-директорът на ямболската болница доктор Валентин  Вълчев, представен от " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР