След търкания със САЩ: Израел с още по-яростна атака срещу

...
След търкания със САЩ: Израел с още по-яростна атака срещу
Коментари Харесай

След търкания със САЩ: Израел с още по-яростна атака срещу Газа

След търкания със Съединени американски щати: Израел с още по-яростна офанзива против Газа.

Израел е напавил още по-мощни офанзивите си в южната част на Ивицата Газа. Това стана, откакто министър-председателят Бенямин Нетаняху и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разискаха разликите за следвоенното бъдеще на палестинците, които подсказаха за раздор сред двамата съдружници, съобщи организация „ Франс прес “.

Израелските бомбардировки са били върху Хан Юнис, най-големия град в следената от Хамас южна част на Газа. Палестинските медии оповестяват за натоварен огън към Джабалия в северна Палестина.

Байдън и Нетаняху организираха първия си телефонен диалог за 2024 година. Израелският водач още веднъж съобщи, че отхвърля всякаква форма на палестински суверенитет, задълбочавайки различията с основния покровител на Израел.

Докато двамата водачи говореха за това какво може да последва, действителността на войната беше прекомерно ясна в Хан Юнис и на други места в следената от Хамас територия.

Байдън съобщи след петъчния диалог с Нетаняху, с който има комплицирани връзки от към 40 години, че е допустимо израелският водач въпреки всичко да се оправи.

„ Съществуват няколко типа решения за две страни. Има редица страни, които са членове на Организация на обединените нации, които нямат лични военни сили “.

„ И по този начин, мисля, че има способи, по които това може да се реализира “, добави американският президент.

Нетаняху съобщи, че Израел „ би трябвало да има надзор върху сигурността на цялата територия на запад от река Йордан “, което „ опонира на концепцията за палестински суверенитет “.

Източник: Актуално

Още вести четете в графа „ Свят “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР