След сравнително безгрижното лято пандемията от коронавирус настъпи по начин,

...
След сравнително безгрижното лято пандемията от коронавирус настъпи по начин,
Коментари Харесай

Плеймейтка с призив: Да затворим всичко! Моника Валериева с тежък разказ за COVID реалността

След относително безгрижното лято пандемията от ковид настъпи по метод, по който не сме си и представяли. Хиляди нови заболели дневно, липса на болнични кревати и презапасяване с медикаменти - това са новините, които чуваме всеки ден. И до момента в който някои към момента безусловно се присмиват на сериозността на обстановката, от ден на ден към този момент се сблъскват с действителността от първо лице. 

Виж още: Мария шашна с нов цвят на косата, отива ли ѝ

Сред хората, които към този момент се убедиха в сериозността на пандемията и проблемите, които тя сътвори, е и плеймейтката Моника Валериева, която написа в действителност дълга обява в своя Фейсбук профил, с цел да опише своите усещания от положението на здравната система. " Още преди да затворят нощните заведения, ми се обадиха другари от една болница и ми споделиха, че ситуацията е доста зле... нямат кревати! Нямат хранителни запаси, най-лошото - няма личен състав! Говоря за много хубава болница! Казаха ми " Имахме 16 кревати в интензивното, направихме Коронавирус поделение, към този момент имаме 70 кревати -не стигат ", стартира обявата си тя.

Виж още: Нищо срамно в ретрото: Поп-фолк певиците, които не се тормозят да качат свои остарели фотоси

Същевременно обаче, Валериева се възмущава, министри се хвалили, че кревати имало. Неин другар, реаниматор в болница, ѝ се оплакал:  " Нямаме респиратори, Моника, обдишвал съм час и половина на ръка, тъй като в случай че спра, индивидът умира! Аз съм лекар и даже да изгубя пациент знам, че съм дал всичко от себе си! В случая аз не съм Господ, а би трябвало да предпочитам, кой да живее и кой да почине! На кого да сложа апарата - тъй като нямаме! Половината сестри са заболели от вируса... част от тях не желаят да се връщат на работа ".

Виж още: ТЕСТ: В кое племе щеше да бъдеш, в случай че участваше в " Игри на волята "?

Приятелят доктор на плеймейтката ѝ споделил, че всички в системата се молят да се затвори всичко. " Дискотеките няма да ни спасят... Хората не имат вяра във вируса, излиза доцент Мангъров и приказва неща, които хората желаят да чуят, с цел да се успокоят, и е обикновено, наплашиха народа всеки ден с новините! Но вирус има, вариантът е по-агресивен, умират младежи, умират повече хора без съпътстващи болести ", споделил ѝ той. 

Виж още: Наум Шопов с признание за Теа и Амая: Наложи се да се лиша от много неща

Оказва се, че плеймейтката се наложило да отиде през нощта до незабавно поделение поради положение, което не било обвързвано със признаци за Коронавирус. И там се убедила за това какъв брой сериозна е обстановката. " Телефонът не спираше да звънни, хора с влошен ковид... извън се вихреше скандал, че хора се молят за коли за спешна помощ, а коли за спешна помощ няма! Екипите се опитваха да обяснят, че не са отговорни те, би трябвало да се закупят! Не може да караш бебе в кувьоз, човек с рак и най-после на деня и с ковид! Та те молят всеки един, в случай че не е неотложно да не стъпва в болница, тъй като е цялостно с бактерията! За похлупак се почука на вратата и една жена, крещяща, разплакана,съсипана, беше докарала татко си, настанен в инвалидна количка и обясняваше, молеше се на доктора, че той се е влошил за 3 часа, че е в безсъзнание, несъответстващ, че умира... ", споделя тя. 

Какво приканва Моника Валериева? Просто държавното управление да вземе образец от страните на Запад и да затворят страната изцяло, с цел да се ограничи болестта.

Изображение: https://www.instagram.com/monikvaleriee/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР