След смразяващите мъгли миналата седмица, слънцето над Варна започна да

...
След смразяващите мъгли миналата седмица, слънцето над Варна започна да
Коментари Харесай

Снимки в „Петел“: Светне ли слънцето над Варна, значи вече става за плаж

След смразяващите мъгли предходната седмица, слънцето над Варна стартира да се усмихва пълноценно. А това значи, че за най-големите запалянковци към този момент е време да обтегнат хавлиите си на пясъка пред морските талази.

От години на варненския плаж могат да се видят хора, за които няма лято, няма зима – плуването в морето е част от здравословния им живот. Моржовете обаче са едно, феновете на естествено добития безоблачен загар – напълно друга категория. За последните препичането на слънце е толкоз обичано, че даже няма изключително значение дали пясъкът е изчистен и квалифициран за туристическия сезон или не.





По цялата крайбрежна алея тече подготовка за идния сезон, чиито граници от ден на ден се уголемяват. Все още обаче е доста рано са слагането на чадърите, въпреки че рогозките от тръстика към този момент се транспортират към пясъчната линия.



Периодът е доста подобаващ и за подготовка на летните водни атракции. Междувременно, от лебедите, които са зимната емблема на варненския бряг е останала единствено една единствена птица, за която очевидно е невероятно да отлети.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР