След смъртта на любим човек, неговите снимки придобиват още по-голямо

...
След смъртта на любим човек, неговите снимки придобиват още по-голямо
Коментари Харесай

Защо е опасно да се пазят снимките на починалите близки

След гибелта на обичан човек, неговите фотоси получават още по-голямо значение за нас. Те това, което ни припомня за умрелия и ни напомня скъпите мемоари. Затова въобще не е необичайно, че всички ги пазим.

Но езотериците са на мнение, че сходни фотоси се нуждаят от специфична отбрана, осъществена по избрани правила, с цел да се предотврати въздействието на мъртвата сила върху живите хора. Отдавна е известно, че всяка една фотография носи лична сила, по тази причина при съхранението е доста значимо да се внимава.

Причината е, че фотосите на умрелите са свързани със света на мъртвите. Когато някой си отиде от този свят, неговите фотоси към момента не престават да поддържат тънката му връзката с нашия свят. Затова и има избрани правила по какъв начин тъкмо да се съхраняват фотосите на нашите умряли близки.

Например, не трябва да се украсяват стените на жилището с тях и не трябва да се гледат прекомерно постоянно, защото се смята, че  това „ краде “ сила от живите хора и срутва тяхната енерийна отбрана. Това, въпреки това, предизвика сривове в тяхното психическо, физическо и прочувствено здраве.

Снимките, които са направени в деня на погребението на мъртвия, са най-опасни. Много са хората, които одобряват за нещо напълно естествено да се вършат фотоси и на гробището, само че това е доста нездравословна традиция, тъй като такива фотоси пречат на живите да притъпят спомените си за нещастието, да одобряват случилото се и да се успокоят. Ето за какво, в случай че пазите сходни фотоси е добре да се отървете се от тях неотложно.

Пазете фотосите на умрелите в обособен албум, а не ги оставяйте до фотосите на живите. Много уместно място е някоя черна директория или остаряла чанта. Ако имате общи фотоси с умрелия, езотериците смятат, че е по-безопасно да ги изрежете, с цел да премахнете негативната сила.

Разбира се няма нищо неприятно, в случай че от време на време разглеждате фотосите на умрелите близки. Важно е единствено да не се прави доста постоянно, тъй като по този начин може да провокирате утежняване на прочувственото си положение.

Съществува и изказване, че е най-правилно да отваряте албума със фотоси на умрелия единствено в дните на респект към тяхната памет.

Психолозите също имат лично мнение по този въпрос. Те настояват, че окачването на фотоси на умрелите в дома не е добра концепция, тъй като непрекъснато ще ни припомнят за преходността на живота и че ще пристигна мигът, в който и ние също ще си отидем от този свят.

Те също по този начин поучават и да съумеете да простите на умрелите. По този метод техните фотоси няма да провокират горест, а единствено ще ви припомнят за скъпите мемоари, свързани с обичаните хора.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР