След смъртта на лидера на Ал Кайда Айман аз Зауахири,

...
След смъртта на лидера на Ал Кайда Айман аз Зауахири,
Коментари Харесай

Излезе името на евентуалния нов ръководител на Ал Кайда


След гибелта на водача на Ал Кайда Айман аз Зауахири, който бе погубен след ракетен обстрел от Съединени американски щати, в организацията към този момент се спряга името на неговия правоприемник.

Според осведомени с активността и организацията на Ал Кайда, най-вероятното име е това на 60-годишният Саиф ал-Адел, някогашен военнослужещ от армията на Египет. Смята се, че същинското му име е Мохамед Салах ал Дин Зайдан и носи прозвището " Мечът на справедливостта ".

Според специалиста от Фондацията за отбрана на демокрациите, Бил Роджио, точно Саиф ал-Адел е идващият началник на терористичната организация.

В листата на ФБР той е измежду най-издирваните лица, като за залавянето му е избрана премия от 10 млн. $. Той е търсен за убийства и заличаване на здания, благосъстоятелност на Съединените щати, както и разрушаването на служби по национална сигурност на Съединени американски щати.

По информация на " Дейли Мейл " ал Адел не е ново лице, а тъкмо противоположното – той е един от хората, основали Ал Кайда в края на 80-те години на предишния век. По това време той се причислява към терористичната група Мактаб ал Хидамат, където се среща с Осама бил Ладен и аз Зауахири.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР