След сигналите и кадрите с полицейско насилие. От Дирекция Жандармерия“

...
След сигналите и кадрите с полицейско насилие. От Дирекция Жандармерия“
Коментари Харесай

„Жандармерията“ за обвиненията за неправомерно използваната сила срещу граждани и журналисти

След сигналите и фрагментите с полицейско принуждение. От Дирекция „ Жандармерия “ дават отговор на обвиняванията за непозволено употребена мощ против жители . От Дирекцията отхвърлят да е имало чиновници на митинга, които не са били обозначени. По думите им всеки еднообразен има номер. Инсп. Николов акцентира, че се разграничават от дейностите на принуждение от техните сътрудници :

„ Искам да подчертая, че в нашата работа ежемесечно има образования и се стремим да съблюдаваме верните тактически и законосъобразни дейности. Точно в довечера мисля, че си свършихме работата в оптимално добра степен. ”

„ Ние не може да приказваме от името на сътрудниците, които са го направили това нещо. Ние сме тук да разкажем за нашите дейности и за всичко, което се случи против нас. Показваме и част от оборудването, което е потърпевшо – каските, щитовете. На всеки един чиновник на Дирекцията има надпис „ Жандармерия ”. Всички имат самостоятелни защитни средства. Всяка работа има човек, който има самостоятелна камера и прави записи непрекъснато по време на митинга “, разяснява ст. инсп. Русков пред „ NOVA “.

По думите му водометната машина е най-безболезненото помощно средство , което употребява Министерство на вътрешните работи. Той изясни, че водната бликам оказва само и единствено психическо влияние против протестиращите.

„ Идеята е те да се отхвърлен единствено от типа на водата, с цел да няма прикосновение сред служителите на реда и протестиращите. Тя беше употребена на 1/3 от оптималната ѝ мощ ” , безапелационен бе ст. инсп. Русков.

„ Аз бях на първа линия и още първоначално бях ударен с камък в интимната област. Паднах на земята, един от сътрудниците ме видя и ме издърпа обратно ”, сподели мл. инсп. Александър Върбев. След митинга той е приет в болница за два дни.

„ Лично аз не съм станал очевидец на полицейско принуждение. При дейния прийом за изтласкване на тълпата, ние не сме оказвали никакво физическо прикосновение с протестиращите ”, уточни от своя странаинсп. Панов, дирекция „ Жандармерия ”.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР