След шест месеца разработване бе представена GNOME 40. В сравнение

...
След шест месеца разработване бе представена GNOME 40. В сравнение
Коментари Харесай

Излезе GNOME 40 - нововъведения и промени

След шест месеца създаване бе показана GNOME 40 . В съпоставяне с предходната версия са направени 24 хиляди промени, в реализацията на която са взели присъединяване 822 разработчика. За по-бързата оценка на опциите на новата се оферират профилирани Live компилации основан е на, както и инсталационен дисков облик, квалифициран в границите на самодейността GNOME OS. Новата десктоп среда е и в състава на бета версията на дистрибуцията Fedora 34.

Проектът е минал към нова скица за номерация на версиите. Вместо 3.40 се предлага версия 40.0, като по този метод цифрата 3 повече няма да се употребява, защото се смята, че тя към този момент не е настояща. Междинните коригиращи версии ще излизат с номера 40.1, 40.2, 40.3… По-значителните компилации ще продължат да излизат на всеки шест месеца – т.е., през есента на тази година би трябвало да излезе GNOME 41.0. Нечетните номера повече не се асоциират с тестови версии и в този момент към този момент стартира потреблението на общоприетите alpha, beta и rc.
Основните нововъведения и промени в десктоп средата GNOME 40 Значително е модифицирана организацията на работата на интерфейса. Вертикалната ориентировка е сменена с хоризонтална – виртуалните работни пространства в режим Activities Overview в този момент са ситуирани хоризонтално и се демонстрират във тип на непрестанно движещ се наляво панел. Хоризонталната ориентировка бе приета като по-интуитивно разбираема спрямо отвесната.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР