След серия от дебати и принудителна почивка заради празна зала,

...
След серия от дебати и принудителна почивка заради празна зала,
Коментари Харесай

Депутатите удължиха Бюджет 2021 до края на март

След серия от диспути и насилствена отмора поради празна зала, депутатите одобриха удължаването периода на Бюджет 2021 до 31 март 2022 година. Със същия период се продължи действието и на бюджетите на НЗОК и на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за предходната година.

Причината е неналичието на постоянно държавно управление, което да приготви бюджетите в точния момент и те да бъдат гласувани в края на предходната година. Новата управническа коалиция изиска от депутатите да гласоподават плановете за удължение периода на трите бюджета. След насилствена отмора, 206 депутати гласоподаваха в зала, а предлагането мина със 122 гласа " за ", 10 гласа " срещу ", а 74 народни представители гласоподаваха " въздържали се ".

Първият спор сред народните представители породи към нуждата от обезщетения за най-засегнатите от Коронавирус рецесията жители и помощите за хората с увреждания. От ГЕРБ упрекнаха новото държавно управление, че си " дава комфорт, само че и пести пари тъй като, бюджетът им ще е единствено за 9 месеца, което значи, че се вършат сметки за обществените заплащания ".

" Ласкаем се, че желаете да удължите бюджета, който бе направен от държавното управление на ГЕРБ ", съобщи от парламентарната естрада Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС. Бившият финансов министър обаче уточни, че въпреки и квалифициран от партията му, в този бюджет има неща, които би трябвало да бъдат изменени.

" Възраждане " също показаха противоречие с предлагането. Депутатуте от партията показаха, че учебните заведения ще пострадат и ще би трябвало да вземат решение от кое място да вземат пари, с цел да платят по-скъпия ток. И Движение за права и свободи се съгласиха, че няма по какъв начин да гласоподават " за " предлагането в зала.

От " Продължаваме промяната " прецизираха, че удължаването на периода за деяние на бюджета е техническа нужда, а страната би трябвало да продължи да оперира и да посрещне разноските. Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната " изясни, че няма гласуван бюджет за 2022 година поради политичесата конюнктура в страната.
Свързани вести НА ЖИВО Парламентът гласоподава удължаването на Бюджет 2021
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР