След събота приключи със смисленото си съществуване като политическа партия.

...
След събота приключи със смисленото си съществуване като политическа партия.
Коментари Харесай

Политологът Страхил Делийски безпощаден: БСП приключи със смисленото си съществуване - Нинова е марксист, но не по Карл Макс, а по комедианта Граучо Маркс

След събота завърши със смисленото си битие като политическа партия. Това сподели в изявление за " Фокус " политологът Страхил Делийски.

“Ясно е, че партията в това положение няма безусловно никакви съпротивителни сили против това, което се случва на върха. В този смисъл това е показателно и за – би трябвало да използваме този, тъй като е настоящо – имунната система е тотално разрушена и вирусът унищожава партийния организъм. А от опозицията няма никакъв смисъл”, сподели Делийски.

За политолога най-сериозният минус на форума е бил, че от него не са излезли политически послания.
свързани новини102242на 25.01.2022
“Това е другият абсурд. Освен, че не можаха да установяват нещо, което е явно, че съществува, а точно оставката, второто нещо е парадоксално за партия като – не беше признат никакъв политически документ. Изслушаха на Нинова разбора, нещо като доклад, и това. Никакъв политически документ, нищо. В този смисъл нямаше никакво политическо обръщение и това не е учудващо, тъй като политически послания насочат политически субекти. към този момент не е политически индивид в същинския смисъл на думата, тя официално по документи е партия организацията, само че в действителност не е “, съобщи той.

“Очевидно Корнелия Нинова е болшевик, само че не по Карл Макс, а по комедианта Граучо Маркс. Нали си спомняте, той имаше една такава прословута летяща фраза: “Това са моите правила, в случай че не ви харесват, имам и други “. Принципите на Нинова са марксистки по Граучо Маркс. Те са конюнктурни – за една обстановка, те са едни, когато обстановката е друга, и правилата стават други. Така че най-сетне има болшевик отпред, и това е може би една от положителните вести. Лошото е, че не става въпрос за Карл Маркс, а за Граучо Маркс. Няма по какъв начин по различен метод да разясня това, което се случи”, твърди политологът.

За него звучи абсурдсно заявеното на конгреса на желание за победа на локалните избори през 2023-та година.

“Това е извънредно странна политическа цел в случай, че Българска социалистическа партия, в случай че деликатно погледнем, какво е представителството й в локалната власт, първо, в 1/4 от общините в България няма нито един представител, забележете, нито един човек, а в другата 1/4 има по един “, посочи той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР