След решението на Германия да въведе отново фиксирани проверки по

...
След решението на Германия да въведе отново фиксирани проверки по
Коментари Харесай

Австрия въведе гранични проверки, а Швейцария все още обмисля плановете си

След решението на Германия да вкара още веднъж закрепени инспекции по границите си тази седмица, Австрия възнамерява да направи същото по границата си с Чехия, а Швейцария си резервира правото да предприеме спомагателни ограничения, съобщи ДПА.

Австрийският ход е реакция на нововъведените от Германия инспекции по границата с Чехия и цели да попречи на контрабандистите да избегнат правораздаването, съобщи през вчерашния ден министерството на вътрешните работи във Виена. Австрийската мярка към този момент ще остане в действие за период 10 дни, считано от сряда, посочи ведомството.

Онзи ден, след известно съмнение, немският министър на вътрешните работи Нанси Фезер уведоми Европейската комисия за въвеждането на физически инспекции по границите с Полша, Чехия и Швейцария. Малко по-късно бяха осъществени първите инспекции непосредствено на границата. Според Фезер мярката има за цел да ограничи противозаконната миграция и да се бори с трафика на мигранти. От 2015 година Германия също по този начин ревизира хората, които влизат в провинция Бавария от Австрия.

Миналата седмица Полша, Чехия и Австрия удължиха периода на краткотрайните инспекции по границите си със Словакия до началото на ноември, с цел да лимитират противозаконната миграция по балканския маршрут към Западна Европа.

Швейцария също си резервира правото да предприеме спомагателни ограничения по границите си поради миграционната конюнктура в Европа, съобщи през днешния ден в отговор на питане представителят на Държавния секретариат по миграцията в Берн. Германските инспекции по границата с Швейцария ще се правят в тясно съдействие, сподели още представителят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР