След ремонтни дейностиРуски газ започна вчера сутринта да тече отново

...
След ремонтни дейностиРуски газ започна вчера сутринта да тече отново
Коментари Харесай

Руският газ потече пак по „Северен поток“

След ремонтни действия

Руски газ стартира през вчерашния ден сутринта да тече още веднъж към Германия по тръбата “Северен поток 1” след края на профилактични и ремонтни действия, почнали на 11 юли, оповестиха от компанията Nord Stream, която ръководи газопровода, съобщи Ройтерс.

“Газът още веднъж тече през тръбопровода. Днес са декларирани размери газ, съответстващи на тези, доставяни по “Северен поток” директно преди ремонта - почти 67 милиона куб. метра на дни. Това подхожда на почти 40% от потенциала на газопровода”, уточни представител на Nord Stream.

Новината за възобновяването на подаването газ от Русия донесе известно утешение измежду европейските страни, които се притесняваха, че Москва може да спре напълно доставките на синьо гориво, които преди този момент понижи.

“Северен поток” работи на 40% от потенциала си от средата на юни, като обяснението на съветската страна е, че е изключена турбина, която е пратена за ремонт в Канада, само че е попаднала под наложените наказания. Очаква се турбината скоро да дойде в Германия и да бъде инсталирана, само че не е ясно дали доставките ще се възобновят в цялостен размер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР