След реализираната рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци на

...
След реализираната рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци на
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Благоевград М. Петрова официално откри новоизградената ул. „Листопад“

След осъществената рекултивация на общинското хранилище за неопасни боклуци на територията на Благоевград, заместник-кметът по стопанска система, финанси и европейски планове Мария Петрова откри построената и благоустроена ул. „ Листопад “, намираща се в IV микрорайон в регионалния център.

В резултат на осъществените действия е усъвършенствана транспортната съгласуваност в жилищния регион. Реализирана е нова инфраструктура, което е причина за по-високо качество на живот и облекчение на трафика по прилежащите улици в квартала.

Обектът е осъществен по извоюван план от Община Благоевград „ Изграждане и благоустрояване на ул. „ Листопад “ в IV микрорайон “.

В резултат на дейностите са реализирани и условия за понижаване на фините прахови частици във въздуха.

Преди формалната гала по разкриване на обекта, в постройката на Община Благоевград се организира и заключителна конференция във връзка със приключения план. В срещата присъединяване взеха заместник-кметът Мария Петрова, представители на екипа на плана, заинтригувани страни и жители.

Чрез осъществените действия е реализирано възстановяване на транспортно-експлоатационните характерности и носимоспособността на настилката, обезпечаване на условия за сигурност на придвижване, комфорт на пътуването и положително отводняване на улицата, обезпечаване на естетична и хармонична среда.

Продължителността на плана бе 30 месеца, с общата стойност 1 276 590.99 лева, от които европейско финансиране в размер на 1 085 102.34 лева и национално съфинансиране 191 488.65 лева

Проектът се реализира по подписан Договор БФП № BG16RFOP001-1.008-0012-C01/18.06.2020 година, Процедура BG16RFOP001-1.001-039 „ Изпълнение на интегрирано проекти за градско възобновяване и развиване “, Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР