След разкритията резонният въпрос е ще арестуват ли зам.-министъра на

...
След разкритията резонният въпрос е ще арестуват ли зам.-министъра на
Коментари Харесай

Заместник на Каракачанов разделил 612 бона корупция със скандалния Юлиян Димов, ще арестуват ли крадливия зам.-министър?

След разкритията резонният въпрос е ще арестуват ли зам.-министъра на МО, подписвал скандалните покупко-продажби, ощетили бюджета в изключително огромни размери?

Нови три скандални контракта сред компанията на далавераджията Юлиян Димов и Министерството на защитата попаднаха в полезрението на проверяващите след следствието, заповядано от Иван Гешев инспекции, рапортува информаторът на Narod.bg .

 Ще покаже ли междинен пръст на закона вицепремиерът, или ще излови крадливите в министерството?

В хода на инспекциите не спирали да излизат нови и нови далавери, показа наш източник от върховете на Темида. Оказва се, че в допълнение на откраднатите над 260 000 лева от бюджета по неизпълнения контракт за доставка на рейсове, за който към този момент съобщихме, Юлиян Димов и компания съумели да завлекат Министерство на защитата с още над 350 000 лева от неустойки по други контракти, за които от ведомството комфортно „ не запомнили “ да си потърсят парите от скандалния предприемач.

Така общата сума на откраднатите и поделени сред предприемача и хората на Каракачанов суми надвишиха 612 000 лева!

Разбира се, по сходство на откритата и преди този момент процедура – против половината от кеша в найлонова торбичка, донесена непосредствено в кабинета на зам. министъра.

По следите на грандиозната машинация

В последните дни на декември 2018 година военните стремително подписват общо 4 контракта с „ Авто Инженеринг Холдинг Груп” на Юлиян Димов, все за доставка на разнообразни типове рейсове втора ръка на обща стойност от съвсем пет милиона лв.. (документите тук, тук, тук и тук) .

Според осведомени, спечелването на договорите е било уредено след съответните сладкодумни обещания на Димов за огромни комисионни на основни министерски служители.

Въпросните договори били толкоз скандални, че довели до депутатско запитване по време на парламентарен надзор, на което Каракачанов успокоил националните избраници, че всичко било обикновено и щяло да бъде наред.

Както и при другите далавери на Димов обаче, не станало тъкмо така…

Юлиян Димов небрежно не запомнил за великодушните обещания, които бил дал за спечелването на договорите и орязал сумите, занесени в брой в постройката на министерството, което съгласно директни очевидци докарало до бяс директно отговарящия за далаверата зам. министър.

Като непосредствено разследване от орязаните рушвети, висшите военни взели решение да лимитират разпределението на сумите надолу „ по веригата “.

Това от своя страна довело до редица трагикомични обстановки по време на приемането на доставяните от „ Авто Инженеринг Холдинг Груп” рейсове втора употреба.

Без да им е известно, че доставката е обект на „ особено “ внимание от назначената за приемане комисия, в поделението в Негушево открили, че хората на Юлиян Димов се пробвали да им пробутат автобуси с превъртани километражи и без постоянен механически обзор, каквито били условията по контракта.
 300×250 – inPost
Затова военните отправили запитвания до производителите, които удостоверили подозренията им. Естествено, по-късно хората под пагон отказали да подпишат протокол, че одобряват рейсовете и поканили доставчика да си ги вземе. Не подобен обаче бил проекта на нашенския Остап Бендер…

От „ Авто Инженеринг Холдинг Груп” въобще не се отчаяли – засипали министерството с редица писма (документи тук, тук и тук) , в които просторно обяснявали на министерството по какъв начин не са прави, че било прекомерно скъпо да се направи механически обзор на рейсовете, поискали договорите да бъдат изменени както им изнася и нарекли формалните представители на производителите „ неграмотни”. Хитреците не спирали да упорстват за приемане на рейсовете с превъртените километражи.

Опитите на Димов да притисне военните да одобряват безусловно негодните рейсове били одобрявани с подигравка от комисията в поделението в Негушево досега, в който самият Димов още веднъж цъфнал в министерството с подобаваща по мярка найлонова торбичка, за смут на подчинените на Каракачанов.

Съдържанието на найлоновия плик довело до слисващ поврат в обстановката – на най-високо равнище във военното министерство взели решение да „ оправят “ проблемите на Димов.

Носят се клюки, че това се е случило след покъртителна сцена в жанр „ Кръстникът “, на която Юлиян Димов надали не през сълзи се покаял за орязаните след спечелването на договорите рушвети и целунал ръка на благодетелите си.

Спазарили се и за друго – към този миг неустойките на печално известната „ Авто Инженеринг” към този момент надхвърляли 850 000 лева Разкаялият се Димов предложил хитра скица, на която Каракачанов и компания не могли да устоят – министерството да си прибере дребна част, като му вземат гаранциите за положително осъществяване, а остатъкът от сумата да си поделят по равно, в брой.

Речено – сторено!

Както се вижда от тази информация, (документът тук) от общо 856 000,15 лева дължими като неустойки към министерството, военните са се задоволили да си приберат едвам 243 580,11 лева Разликата от 612 420,04 лева си поделила поравно групата на Каракачанов и Юлиян Димов.

След като схемата била непристойно добре „ смазана” с мазния рушвет, проработила цялата военна машина – рейсовете били признати след съответните устни заповеди, макар единомислещото мнение на комисията, че са под всякаква рецензия, макар потвърдено превъртените километражи и макар неналичието на механически прегледи…

Както се споделя: пито – платено.

Да му мислят бойците, дето ще се возят в рейсовете с милионни километри пробег. Но България е привикнала на нещастия – около Околовръстното в София места за монументи на изгорели при ПТП военни има колкото искаш….
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР