След проведени пазарни консултации за закупуване на нови влакове, предстои

...
След проведени пазарни консултации за закупуване на нови влакове, предстои
Коментари Харесай

Обявяват поръчки за нови влакове за 1,7 млрд. лв. по Плана

След извършени пазарни съвещания за закупуване на нови влакове, следва оповестяване на процедури за 1,7 милиарда лв.. Това е най-голямата задействана поръчка по, осведомят от Министерството на превоза и известията (МТС). Предложения са набирани до 30 юни 2022 година Обявени са 5 предложения, по които са получени общо 32 оферти.
 Събев: Радев е като положителната тъща, която дава препоръки какво да става в спалнята
Събев: Радев е като положителната тъща, която дава препоръки какво да става в спалнята

До юли 2026 година би трябвало да имаме съвременни двуетажни влакове, убеден е министърът

МТС организира за пръв път такова пазарно изследване. Целта е оптималната бистрота и успеваемост при изразходването плануваните средства и привличане на най-хубавите български и интернационалните компании. " Ще се възползваме в цялостна степен от опциите, които ни дава Законът за публичните поръчки, с цел да придобием най-модерните и сигурни влакове и съоръжение при най-хубави условия - и като цена, и като технологии ", твърди министърът на превоза и известията Николай Събев.

Индикативни оферти са подали част от най-големите международни производители и снабдители на преносим състав и бордово съоръжение: Alstom, CAF, Hyundai Rotem, PESA Bydgoszsz, Siemens Mobility, Skoda Transportation, Stadler Rail, FPS Poznan Fabryka Pojazdow Szynowych, KONCAR-Electric vehicles Inc., Thales, Talgo, Express Service, Vossloh Locomotives GmbH, CZ LOKO a.s. и CRRC Corporation Limited.
 Оценката на Плана за възобновяване и резистентност е утвърдена от ЕКОФИН
Оценката на Плана за възобновяване и резистентност е утвърдена от ЕКОФИН

Ще можем да получаваме средства и да заявяваме заплащания след формалното решение

След разглеждане на предложенията МТС ще разгласи в къси периоди публични поръчки по петте предложения, на обща стойност 1,7 милиарда лв.. Очаква се доникъде на 2026 година България да има освежен железопътен парк от най-ново потомство.

По същия метод ще се действа и с утвърдените планове на Наказателен кодекс " Железопътна инфраструктура " по Националния проект за възобновяване и резистентност - за създаване на интермодален терминал в Русе и за внедряване на ERTMS, равнище 2, в железопътния сектор Русе-Каспичан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР