След проведени конкурси правителството определи Булгариен директ райзен ЕООД за

...
След проведени конкурси правителството определи Булгариен директ райзен ЕООД за
Коментари Харесай

Определиха концесионерите на плажове Бургас-централен и Созопол-Харманите

След извършени състезания държавното управление дефинира " Булгариен директ райзен " ЕООД за концесионер на морски плаж " Бургас- централен " в община Бургас, а " Ауто фактор " ЕООД за концесионер на морски плаж " Созопол-Харманите " в община Созопол.

По отношение на плажа " Бургас-централен " за периода на концесията се планува да бъдат направени вложения за санитарно-хигиенна поддръжка в размер на 118 921 лева . В зоната за платени плажни такъми цената за 1 бр. чадър и за 1 бр. шезлонг ще бъде по 7 лева .

Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане (роялти) 7% или 297 560 лева без Данък добавена стойност .

Инвестициите , които ще бъдат направени за развиване и запазване на образа на културно - историческото завещание на морския плаж " Созопол-Харманите " за периода на концесията, са в размер на 343 138 лева . В зоната за платени плажни такъми цената за чадър и шезлонг ще бъде по 8 лева . с Данък добавена стойност.

Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерски съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане (роялти) 8% без Данък добавена стойност или 227 282 лева без Данък добавена стойност .

С друго държавно решение се приключва процедурата за даване на концесия за услуга за морски плаж " Каварна " , община Каварна, област Добрич. Причина за прекратяването е липса на оферта, чието наличие да дава отговор на изискваният а, избрани с конкурсната документи.

 Поморийци събраха над 200 подписа против концесия на плаж
Поморийци събраха над 200 подписа против концесия на плаж " Поморие-изток "

В плажната концесия попада и крайбрежната улица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР