Към настоящия момент Нова Броудкастинг Груп ЕООД (Нова) е планирала

...
Към настоящия момент Нова Броудкастинг Груп ЕООД (Нова) е планирала
Коментари Харесай

Нова телевизия и „Нет инфо” също излязоха с позиции за готвените ...

„ Към сегашния миг „ Нова Броудкастинг Груп " ЕООД (Нова) е възнамерявала напълно и е сключила договорите си с самостоятелните продуценти за произвеждане на излъчвания и сериали, закупила е права за лъчение на спортни шампионати, подсигурила е производството и излъчването на събития от публичен интерес. Настояваме да бъде направена оценка на въздействието от Законопроекта и да се реши до каква степен възбраната за реклама на хазарт ще докара до понижаване на броя на играещите и надлежно - до действителни изгоди от това. Вярваме и се надяваме, че ще намерите най-правилното решение на казуса с хазартните зависимости, без с това да се заплашва икономическата непоклатимост на медиите, изключително в навечерието на предварителни парламентарни избори и избори за Европейски парламент. Подобен невиждан ход ще сътвори съществено подозрение в предвидимостта на Българската капиталова среда на прага на приемането на страната ни в еврозоната ”, се споделя още в позицията на Нова Броудкастинг Груп.

 

" Няма по какъв начин да не отбележим цялостната липса на разговор със заинтригуваните страни при приемането на текстове, които ще окажат забележителен отрицателен резултат върху цифровите медии, регистрирани в България. Ежегодната статистика демонстрира, че най-голямата част от вложенията на рекламодателите на българския пазар за цифрова реклама обичайно се насочват към обществените мрежи - Фейсбук, Instagram, LinkedIn, Viber и други, които не подлежат на законова регулация в България. В този смисъл огромните губещи от цялостната възбрана за реклама на
хазартни игри, ще бъдат българските електронни медии и уеб сайтове. На процедура рекламните бюджети на хазартните оператори няма да изчезнат, а ще бъдат преразпределени и напълно ориентирани към други играчи на цифровия пазар - обществени медии, задгранични уеб сайтове, анонимни уеб сайтове и така нататък ", се споделя в позицията на Нет инфо.

 

" Ексклузивното спортно наличие, което доближава до аудиторията на Нет инфо изцяло гратис, изисква големи вложения, които Групата прави и чиято възвращаемост ще бъде мощно лимитирана от възбраната, въвеждана със Законопроекта. Нещо повече - измененията в средата на годината, ще осуетят осъществяването на към този момент поети задължения по лицензионни и рекламни контракти.

 

Не поддържаме осъществяването на законови промени със значителен стопански резултат върху медиите в основен миг за българското общество - малко повече от един месец преди провеждането на европейски и парламентарни избори ", прибавят от компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР