След провала си да превземе столицата на Украйна Киев, руската

...
След провала си да превземе столицата на Украйна Киев, руската
Коментари Харесай

Джейк Съливан: Русия се провали в Киев, сега се готви за ожесточени атаки в Донбас

След неуспеха си да превземе столицата на Украйна Киев, съветската войска ще ускори военните си офанзиви на изток. Това съобщи Джейк Съливан, консултант по националната сигурност към администрацията на Джо Байдън, съобщи CNBC.

„ Когато Русия стартира тази война, нейните първични цели бяха да превземе столицата Киев, да смени държавното управление на Зеленски и да поеме надзор над огромна част, в случай че не и цяла Украйна “, сподели Джейк Съливан пред кореспонденти в Белия дом, добавяйки, че Русия е вярвала, че може да реализира тези цели бързо и дейно.

Кремъл в този момент преразглежда задачите си във войната, стартирана непредизвикано на 24 февруари. „ Русия препозиционира силите си, с цел да концентрира настъпателните си интервенции в Източна Украйна и елементи от Южна Украйна, вместо да таргетира по-голямата част от територията “, сподели Съливан, разяснявайки неуспеха на съветските агресори да завладяват Киев.

През последните пет седмици съветските окупационни сили в Украйна имаха голям брой логистични проблеми на бойното поле, в това число дефицит на гориво и храна. „ Всички индикации са, че Русия ще се стреми да обкръжи и победи украинските сили в Източна Украйна. Руските командири в този момент извършват предислоциране от Северна Украйна в района към Донбас “, уточни той.

Той добави, че възобновената сухопътна атака на Русия в Източна Украйна евентуално ще „ включва и въздушни и ракетни удари в останалата част на страната, с цел да причинят военни и стопански вреди, както и да провокират гнет “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР