След продължило 47 години членство, една от най-големите и най-силни

...
След продължило 47 години членство, една от най-големите и най-силни
Коментари Харесай

Брекзит е факт, Брюксел свали Юниън Джак /СНИМКИ/

След траяло 47 години участие, една от най-големите и най-силни страни в Европейски Съюз към този момент не е част от общността. Точно в 0 ч. централноевропейско време Англия публично престана да е част от Европейския съюз.

Юниън Джак, националният байрак на Англия бе свален от пилоните пред постройката на Европейския съвет, където протичат срещите на върха на страните-членки. Видеото със снемането на флага е оповестено на страницата на Съвета в Twitter.

Флагът на Англия е махнат от постройката на Европейския съвет, тъй като страната напуща Евросъюза, гласи надписа към видеото. На него се вижда по какъв начин чиновници на институцията снемат английския байрак, а останалите 27 флага остават на мястото си.

Брекзит не е краят, а началото на нова страница в английската история. Той е началото на нова епоха на приятелско съдействие с Европейския съюз, заяви  английският министър председател Борис Джонсън в историческото си послание към англичаните час преди страната му да напусне съюза. Тогава стартира и  официалния му банкет, който БоДжо даде на Даунинг стрийт 10 за отбелязване на излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

Освен британското шампанско гостите, измежду които министри, съветници и държавни чиновници, както и хора, взели участие в договарянията и в акцията за Брекзит, пробваха още агнешко филе, синьо сирене от Шропшър, говеждо с йоркширски пудинг и сос от хрян, къс с гъби и пилешки шишчета.

Паралелно последователи на Европейски Съюз в Лондон направиха тъжна върволица около държавните здания. На моста Уестминстър те сложиха транспарант с надпис: „ Имигрантите – вътре, торите – вън! “.

Би Би Си заяви, чe австрийските пощи са пуснали специфична марка за Брекзит. Марката, която е трябвало да бъде пусната на 29 март 2019 година, съдържа истинската дата, която обаче е задраскана и е добавена днешната дата. Тя съставлява карта на Европа, на която обаче липсва Обединеното кралство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР