След продължили часове наред опити да влязат в сградата на

...
След продължили часове наред опити да влязат в сградата на
Коментари Харесай

Демонстранти превзеха залата на парламента в Хонконг

След траяли часове наред опити да влязат в постройката на администрацията на Хонконг десетки стачкуващи нахлуха и превзеха заседателната зала на локалното законодателно заседание като по пътя изписаха графити по стените.

В един миг на председателското място бе сложено и колониалното знаме на китайската самостоятелна територия, на което е изобразен и английският байрак.

Депутати от опозицията незабавно осъдиха случилото се и го оцениха като рухване на протестиращите в капан, организиран им от управляващите за на обърне публичното мнение против тях и да даде съображение на управляващите да ги назовават насилници и деструктивни детайли.

Полицията на няколко пъти предизвести стачкуващите да се успокоят и разпилян и изглеждаше, че се приготвя за конфликти. Но в един миг отстъпи и ги остави съвсем обезпокоявано да нахлуят постройката.

Повечето хора от днешния митинг минаха спокойно през центъра на Хонконг без подиуми на принуждение или безпорядък. Събирането пред централната административна постройка обаче не бе позволено и даже фоторепортерите бяха предупреждавани да не снимат там, тъй като ще ги преследват като участници в вълнения, което се санкционира с до 10 години затвор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР