След преговорите в Москва руският президент Владимир Путин и китайският

...
След преговорите в Москва руският президент Владимир Путин и китайският
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин ще подпишат изявление за нова ера на руско-китайските отношения

След договарянията в Москва съветският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин ще подпишат две взаимни изказвания, като общо се възнамерява да бъдат подписани повече от 10 документа.

 

Това заяви пред публицисти в петък помощникът на президента на Русия Юрий Ушаков.

„ Ще се състои подписването на взаимни документи, водачите ще подпишат директно двата основни документа от това посещаване: взаимно изказване на Руската федерация и Китай за задълбочаване на връзките на всестранно партньорство и стратегическо взаимоотношение, навлизайки в нова епоха - такава взаимна декларация, към този момент е във висока степен на доработка, съгласуват се обособени думи “, – сподели представителят на Кремъл. Той посочи, че вторият документ, който ще бъде подписан от Путин и Си Дзинпин, е взаимно изказване за проект за развиване на основни области на руско-китайското икономическо съдействие до 2030 година

Представителят на Кремъл акцентира, че „ Китай е най-големият търговски сътрудник на Русия, размерът на търговията през 2022 година възлиза на към 185 милиарда $, годишният му напредък през предходните две години е към 30% “.

 

„ В същото време делът на разплащанията в национални валути се усилва “, добави той. Ушаков счита, че „ при такива темпове поставената от двамата водачи цел за реализиране на търговски оборот от 200 милиарда $ ще бъде осъществена не през 2024 година, както беше планувано, а през 2023 година “ Според него плануваната за сключване икономическа декларация е „ още един тласък за развиването на търговско-икономическите връзки във всички направления “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР