След повече от два месеца и половина усилена работа, мога

...
След повече от два месеца и половина усилена работа, мога
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Вратата за България пред Шенген е широко отворена

След повече от два месеца и половина усилена работа, мога да кажа, че вратата за България пред Шенген е необятно отворена. Това сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на брифинг след съвещанието на Министерски съвет.

" Никой не уточни България като настоящ маршрут на противозаконната миграция - бяха посочени редица страни - Северна Македония, Сърбия Гърция, Кипър, даже Италия. Беше докладвано, че в Австрия главните мигранти са индийци и жители на Бурундия, само че не и такива, минали през нашите граници, което е в внезапно несъгласие с това, което настояват някои специалисти в страната ", добави още Демерджиев.

" Това е разследване на напъните, които постави служебното държавно управление. Гласуваха се доста средства за по-доброто запазване на нашата сухопътна граница с Турция, наред с това Министерство на вътрешните работи свърши доста работа, тъй като ние бяхме предмет на експертна инспекция. Единствената страна, останала ненапълно скептична, е Нидерландия. Но аз имам вяра, че при такава оценка в отчета, който чакаме на 21 октомври, отзивите ще са положителни. Вярвам, че задачата, която си поставихме България да бъде призната в Шенгенското пространство през декември, ще бъде реализирана ", сподели Демерджиев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/3715586928669296
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР