След повече от 140 години смърт след намушкване, циганската героиня

...
След повече от 140 години смърт след намушкване, циганската героиня
Коментари Харесай

Кармен вече няма да умира, стоп на насилието срещу жените

След повече от 140 години гибел след намушкване, циганската героиня от операта Кармен получава личното си възмездие в нова италианска продукция. Вместо да почине тя прострелва отхвърления си ухажор.

Популярната опера на френския композитор Жорж Бизе, която се състоя за първи път през 1875 година, ще има нов край, с цел да се подчертае продължаващата борба за прекъсване на насилието против дамите в Италия. Премиерата е на 7 януари във Флоренция.

В най-новата версия, написана от италианския режисьор Лео Мускато, флиртуващата огнена Кармен към този момент не умира в ръцете на любовника си Дон Жозе, а го прострелва с револвер. Целта е да се придаде на операта по-модерен свършек.

Данните на италианския Национален институт за статистиката демонстрират, че една на всеки три италиански дами на възраст 16-70 години е претърпяла физическо или полово принуждение през 2014 година, до момента в който 149 дами са били убити през 2016 година, половината от които от сегашни или някогашни сътрудници.

Организацията на обединените народи съобщи през 2012 година, че насилието против дамите остава "сериозен проблем в Италия " и назова домашното принуждение "най-разпространената форма на принуждение в Италия ".

Правителството от този момент приема по-строги закони за репресиране на насилието против дами, само че то остава необятно публикувано.

Източник: reuters.com
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР