След последния военен преврат в африканската държава Нигер, Съединените щати

...
След последния военен преврат в африканската държава Нигер, Съединените щати
Коментари Харесай

САЩ са готови да евакуират част от дипломатите си от Нигер

След последния боен прелом в африканската страна Нигер, Съединените щати и Англия възнамеряват да изтеглят част от чиновниците на своите посолства и техните фамилии, оповестяват публични представители от двете страни. Решението идва откакто военните превзеха властта в страната, сваляйки от власт президента Мохамед Базум и неговото държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Американски чиновник, представен от организация " Ройтерс ", съобщи, че Съединени американски щати са подготвени да извършат евакуацията, като дипломатическата задача в страната ще остане отворена, а висшият дипломатически личен състав ще продължи да извършва своите функционалности. Източникът, който изиска да остане неизвестен, уточни, че решението към момента не е дефинитивно, само че е доста евентуално да се реализира.

От своя страна, английското външно министерство съобщи, че основният им приоритет е да оказват помощ на своите жители в Нигер да изоставен страната в изискванията на неустойчивост и неустановеност. " Приоритет на държавното управление остава сигурността на английските жители и да им се помогне да изоставен страната ", съобщи английският външен министър Джеймс Клевърли в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ).

През последните дни Нигер стана очевидец на боен прелом, който промени политическата обстановка в страната. Организациите за сигурност и интернационалната общественост деликатно следят развиването на събитията и подхващат ограничения за отбрана на своите жители и дипломатически представители.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР