След последния трагичен инцидент, при който дете загина в асансьор,

...
След последния трагичен инцидент, при който дете загина в асансьор,
Коментари Харесай

Експерт по безопасността: Има пълно безхаберие от държавните институции относно сигурността на асансьорите

След последния драматичен случай, при който дете почина в асансьор, на дневен ред още веднъж стои въпросът до каква степен са безвредни тези уреди и кой дава отговор за надзора им.

Пред Българска национална телевизия Илия Златанов – основен секретар на Асоциация на производителите и вносителите на асансьорите съобщи, че има цялостно безхаберие, индиферентност и незаконна немарливост от държавните институции по отношение на сигурността на асансьорите.

Златанов е безапелационен, че от Агенцията по метеорологичен и механически контрол, до Министерство на стопанската система и всички други институтции, има цялостна индиферентност и безотговоност и очевидно това е някому преференциално.

„Държавната организация не взема ограничения – в противен случай, те се стремят да отстранят всевъзможни въвеждания и претенции за привеждане към сигурност. Самата организация прави предпазен надзор и тя управлява по какъв начин прави предпазен надзор, а бюджетът е над 12 млн. лева на година без никакви старания за реализиране на безопасност“, сподели той.

Златанов посочи, че Асоциацията не получава никакви отговори на сигналите си, по-скоро някаква форма на изплъзване от страна на държавната институция.

Между 2200 и 2500 лева са задоволителни, с цел да се отстранят тези недостатъци. Това ли е цената на един човешки живот, замислете се, прикани Златанов.

Експертът разяснява и различен сериозен проблем – сигурността на ескалаторите. „България се вкарват уреди, в това число от Занзибар, които не дават отговор на европейските стандарти. Търсят се евтини, а не безвредни ескалатори. Един ден неизбежно ще се случи покруса, без да желая да съм неприятен оракул“, сподели още Златанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР