След последните терористични нападения в Австрия и Франция Великобритания повиши

...
След последните терористични нападения в Австрия и Франция Великобритания повиши
Коментари Харесай

Великобритания повиши нивото на терористична заплаха

След последните терористични набези в Австрия и Франция Англия увеличи равнището на опасност от терористични офанзиви до " съществено ", което е предпоследно по петстепенна канара, съобщи Асошиейтед прес.

Нивото на опасност се дефинира като " съществено ", когато евентуална офанзива се счита за доста евентуална. Когато терористична офанзива се счита за евентуална, равнището на опасност се дефинира като " доста ", една степен по-ниско, съобщи Българска телеграфна агенция.

Британският вътрешен министър Прити Пател написа през днешния ден в Туитър, че това решение е " защитна мярка и не се основава на някаква съответна опасност ".

Тя сподели, че " популацията би трябвало да остане внимателно и да оповестява на полицията за всевъзможни подозрителни дейности ".

Италия ускори граничния надзор в отговор на терористичните офанзиви във Виена и Ница, заяви през днешния ден вътрешното министерство, представено от ДПА.

Решението за тази стъпка е взето на заседание на националния комитет за сигурност, в което е взела участие вътрешната министърка Лучана Ламорджезе, шефове на полицейски и разследващи служби и други чиновници.

Граничните инспекции са засилени благодарение на армията и е разисквано предотвратяването на терористични офанзиви против евентуални цели, се споделя в известието.

Миналата седмица стана ясно, че 21-годишният тунизиец, обвинен за офанзивата в черква в Ница на 29 октомври, при която бяха убити трима души, е влезнал във Франция, откакто е дошъл на италианския остров Лампедуза като мигрант, напомня ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР