След последните няколко динамични борсови седмици за GameStop главният финансов

...
След последните няколко динамични борсови седмици за GameStop главният финансов
Коментари Харесай

Финансовият директор на GameStop напуска компанията

След последните няколко динамични борсови седмици за GameStop основният финансов шеф на веригата за видеоигри подава оставка, съобщи CNN.

Джим Бел, който е и изпълнителен вицепрезидент, се отдръпва на 26 март, а компанията към този момент търси негов заместител „ с опциите и квалификацията, които да оказват помощ за ускорение на трансформацията на GameStop “. Това загатва за напъните на търговеца да измести фокуса си от физически към онлайн продажби.

Новината идва към месец откакто самостоятелни вложители, които координираха напъните си в интернет, изстреляха акциите на компанията до към 350 $ за единица, отбелязвайки невъобразим, само че краткотраен скок. В момента те се търгуват за към 45 $.

Събитието даде голяма гласност на GameStop, която притегли вниманието на всички от Белия дом, както и на милиардери като Марк Кубан и Илон Мъск.

Бел е финансов шеф на компанията от юни 2019 година. По това време основният изпълнителен шеф призна, че GameStop е на „ мъчно място “ – страда от спадащи продажби и има проекти да затвори към 200 магазина. Докато една част от промишлеността за видеоигри се разрастваше, игрите на физически носители – една от опорите в продажбите на GameStop, ставаха все по-малко известни.

С настъплението на пандемията от COVID-19 нещата се утежниха още повече. През септември компанията заяви, че възнамерява да затвори сред 400 и 450 магазина в световен мащаб до края на годината, с към 100 повече от плануваното през предишния март. В тримесечието, завършило на 31 октомври 2020 година, компанията означи чисти загуби на стойност близо 19 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР