След поредната трагедия с убито дете на пешеходна пътека тази

...
След поредната трагедия с убито дете на пешеходна пътека тази
Коментари Харесай

След смъртта на 15-годишно дете на пътя: Хора се събират на протест тази вечер

След следващата покруса с убито дете на пешеходна пътека довечера (4 септември) се провежда митинг с искане за правдивост и по-строг надзор на нарушителите на пътя.

Близки на починали в произшествия ще се съберат в 18.00 часа пред Министерството на вътрешните работи - на метри от мястото, където в събота вечерта пийнал водач умъртви 15-годишния Филип.



Организаторите упорстват за непрекъснати инспекции за алкохол и наркотични субстанции на водачите и слагане на камери и легнали служители на реда на всички основни места. Мълчаливо бдение се организира и нощес на пешеходната пътека, на която беше загубен следващият млад живот. За към час беше блокирано придвижването в региона.

Два промила алкохол в кръвта демонстрираха и дрегерът, и кръвната проба на 37-годишния лидер. Той е упрекнат, че е предизвикал злополуката при възможен предумисъл, защото няма спирачен път преди съдбовния удар. Мъжът има и 5 предходни нарушавания. Едно от тях е за превишена скорост, а друго - за шофиране след приложимост на алкохол.



От прокуратурата ще изискат най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Мярката ще бъде гледана на следващия ден, на 5 септември. За причиняване на злополука при възможен предумисъл законът планува от 10 до 20 години затвор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР