„След поредица от срещи с хората с различни увреждания, след

...
„След поредица от срещи с хората с различни увреждания, след
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров прави Консултативен съвет за хората в неравностойно положение

„ След поредност от срещи с хората с разнообразни увреждания, откакто чух доста от проблемите им, откакто видях с какви компликации се сблъскват, взех решение, че първият съвещателен съвет, който ще основа към администрацията на кмета, е този за хората в неравностойно състояние “.

Това съобщи претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров при срещата си в Националния център за образование на слепи. В нея участваха незрящи хора от целия град и още веднъж сложиха проблемите си. Основните от тях са свързани с сложния достъп до градския превоз, неуместната градска инфраструктура, неналичието на чиновници в администрацията, които да им оказват помощ при попълването на документи, неналичието на опция за реализация за тези, които са в трудоспособна възраст.



В Консултативния съвет ще бъдат привлечени специалисти и взаимно с тях ще се създават оферти и решения за проблемите за интеграция, спорт, рехабилитация и професионална реализация.

Заедно със Здравко Димитров в срещата участваха канидадът за кмет на регион „ Източен “ Иван Стоянов, претенденти за общински съветници и Пенчо Малинов, Христина Кашилска, Емил Русинов и Златин Велев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР