След почти година закъснение, тази седмица Amazon отвори първия си

...
След почти година закъснение, тази седмица Amazon отвори първия си
Коментари Харесай

Amazon oтвори първия магазин без касиери

След съвсем година забавяне, тази седмица Amazon отвори първия си магазин, в който безусловно влизаш, взимаш и излизаш.

Магазинът Amazon Go е оборудван със стотици камери и датчици, които автоматизирано регистрират всяко деяние и употребяват изкуствен интелект, с цел да наблюдават всичко протичащо се.

Вместо да заплащат на каса, потребителите се разпознават посредством QR код на смарт телефона си, който им отваря виртуална сметка в акаунта им в Amazon. Камерите засичат придвижването им в магазина, а рафтовете са оборудвани със датчици, които споделят на системата какво и какъв брой взимат. Информацията се предава към платформата на Amazon, а заплащането се реализира онлайн.



Интересното за камерите е, че не са програмирани да разпознават лица, само че наблюдават също и за елементи от облеклото и походката. От Amazon настояват, че е съвсем невероятно да се открадне някоя стока или да се случи комплициране при финалното броене на всичко закупено.

Експерти в промишлеността настояват, че първият Amazon Go магазин е индикативен за бъдещето на цялата промишленост, която единствено след няколко години ще промени метода на извършване на покупки в множеството развити страни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР