След почти 160 км/ч през нощта във Враца, днес най-ветровито

...
След почти 160 км/ч през нощта във Враца, днес най-ветровито
Коментари Харесай

Жълт код за опасно силни пориви на вятъра в 8 области утре

След съвсем 160 км/ч през нощта във Враца, през днешния ден най-ветровито беше в Хасково и Кърджали с пориви към 110 км/ч, в Ахтопол - съвсем 90 км/ч, на нос Емине - 80 км/ч.

Необичайно високи бяха температурите през днешния ден, 27° в Русе, Свищов, Силистра и Ахтопол.

През нощта вятърът в по-голямата част от страната ще отслабва, само че в Източна България и в регионите на север от планините ще продължи да духа краткотрайно мощен югозападен вятър.

Минималните температури на следващия ден в множеството региони ще са сред 8° и 13°, в София към 9°, а оптималните едва ще се намалят, в сравение с през днешния ден, и ще са сред 17° и 22°. Облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и тук-там в Западна и Централна България ще превали, в обособени региони и ще прегърми.



Ще остане прохладно, само че с предизвестие за рисково мощни пориви на югозападния вятър към този момент единствено в обособени области от страната.

По-често облачно и с превалявания, съпроводени от гръмотевици, ще бъде времето в планините. Границата сред дъжд и сняг ще бъде прекомерно високо, на към 2000 м. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен вятърот запад-югозапад. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски-зоните остава висока.

За разлика от извънредно топлото за сезона време на Балканите, на доста места в Западна и Централна Европа ще продължи да превалява сняг. Сняг ще вали и в Полша, Беларус и Западна Украйна.



У нас, през нощта против неделя вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усилва, с него ще нахлува по-студен въздух и температурите в неделя значително ще се намалят. Ще има и превалявания, като границата сред дъжд и сняг е допустимо да се спусне до към 600-800 м.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР