След първите ми срещи с кандидатите за служебни премиери опциите

...
След първите ми срещи с кандидатите за служебни премиери опциите
Коментари Харесай

Радев за избора на служебен премиер: Ще изпълня Конституцията, независимо колко лоши са промените

„ След първите ми срещи с претендентите за служебни министър председатели вариантите са извънредно стеснени и виждате, че има и редица проблеми във връзка с съгласуемост на някои от тези длъжности. “ Това сподели президентът Румен Радев за вероятните бъдещи министър председатели, срещите с които ще продължат и през днешния ден.

„ Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да докара до най-хубавия резултат “, добави президентът.

Той ще беседва с тримата подуправители на Централната банка

Той изясни, че по този начин, както са изготвени  измененията в Конституцията, може да се чакат всевъзможни подводни камъни в този развой.

„ Аз към този момент заявих, че ще направя всичко допустимо да извърша условията на Конституцията без значение какъв брой неприятни са тези промени “, добави Радев.

Той сподели, че диалозите вървят умерено и градивно.

„ Нека ви споделя за моя избор, като  приключат всички срещи “, съобщи Радев.

„ Записано е, че Народното събрание може със закон да лимитира активността на служебното държавно управление “, уточни проф. Пенчо Пенев

12:30 часа през днешния ден президентът ще беседва с омбудсмана на Република България Диана Ковачева.

На „ Дондуков “ 2 Румен Радев ще одобри подуправителите на Българската национална банка както следва: в 13:00 часа е срещата с Петър Чобанов, в 13:40 с Радослав Миленков, а в 14:20 часа с Андрей Гюров.

Със заместник-председателите на Сметната палата президентът ще се срещне в 14:50 часа, когато на „ Дондуков “ 2 ще дойде Тошко Тодоров и в 15.30 часа е диалогът с Горица Грънчарова-Кожарева. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР