След първи октомври няма да има поддръжка на пътищатаТова обяви

...
След първи октомври няма да има поддръжка на пътищатаТова обяви
Коментари Харесай

Пътните фирми плашат, че ще спрат поддръжката на пътищата от 1 октомври

След първи октомври няма да има поддръжка на пътищата

Това разгласи ръководителят на Браншова камара „ Пътища “ Стефан Чайков. Причината е, че на фирмите не е платено и с тях не са подписани нужните контракти. Става въпрос за неизплатени 720 млн. лева за към този момент осъществени действия.

„ Неразплащането на дължимите суми от страна на АПИ е единствено един от проблемите, поради които излизаме на митинг. И до този миг никой не осъзнава в Народно събрание, че в случай че решението от 20 април не бъде променено и то в незабавен порядък, до момента в който този Народно събрание съществува, на 30 септември спомагателните съглашения, които се подписаха изпичат. И защото няма ново решение на Народно събрание, нито служебното държавно управление, нито управлението на АПИ, нито компаниите имат законово съображение да подпишат следващо удължение. Нови поръчки няма, нови реализатори няма да има. Това значи, че на 1 октомври няма да има даже кой да отиде да в профил вредите от едно ПТП. Да не приказваме, че се слага под опасност зимното поддържане “, съобщи Чайков в ефира на.

Започват пътни блокади

Пътните строители стартират от на следващия ден безсрочна стачка поради неизплатените средства. Протести ще има всеки ден пред Народното събрание и към 20 основни пътни прави в цялата страна. Ще има и блокади на пътища.

За Чайков единственото решение на казуса е Народното събрание да разпореди на Министерския съвет решаването на казуса, тъй че в случай че то бъде необуздано по него да може да се работи.

Утре браншовата камара готви митинги в цялата страна, които ще обзет над. Според Чайков наранени са повече от 80 компании.

Депутатът от „ Продължаваме промяната “ Настимир Ананиев разяснява, че казусът с основанията за заплащанията не е решен и до момента в който това е по този начин няма по какъв начин сумите да се преведат.

„ Когато приказваме за обществени средства не може лековато да платим едни милиарди на пътните компании. Има напън да се разпише един празен чек “, разясни той още веднъж в ефира на Българска национална телевизия.

Ананиев напомни, че междуведомствената комисия, която е проверила общо 906 задачи е разкрила нарушавания в 79% от тях.

„ Ще предложа на комисията по районно развиване да се одобри решение, че на правилния бизнес ще се заплати. За останалите ще желая да се прави обстойна инспекция, тъй като досега тя е по документи. Има подготвеност тази седмица да разгледаме въпроса “, сподели още Ананиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР