След отпадането на ограниченията заради пандемията хората се върнаха във

...
След отпадането на ограниченията заради пандемията хората се върнаха във
Коментари Харесай

След пандемията потребителите очакват дигитални услуги и от физическите магазини

След отпадането на рестриктивните мерки поради пандемията хората се върнаха във физическите магазини, само че и от тях чакат цифровите услуги, които употребяват при извършване на покупки онлайн. Това разясниха участници в полемика, отдадена на това по какъв начин инфлацията и рецесията трансформират потреблението.

" Когато започнахме да предлагаме отдалечено заеми преди 10 година огромно предизвикателство беше да подсигуряваме сигурността на клиента и да бъде съответно направляван. Сега тогавашните способи наподобяват примитивни, а кредитирането онлайн и на място заема сериозна част от онлайн продажбите ", разяснява Недялко Радев, началник направление " Привличане на клиенти " в БНП Париба Лични финанси.

Допълни, че сега кредитирането при онлайн извършване на покупки е като във физическите магазини. " Пандемията форсира някои процеси и даде този подтик на електронната търговия, която всички чакаха. Вече с изключение на сигурност, натрупването на опит генерира очакване у клиентите това да е освен комфортно и бързо, само че да е налично 24/7 и главното предизвикателство е да се резервира равнището на качеството ", добави той.

Като ново предизвикателство той разказа това, че клиентите завръщайки се във физическите магазини чакат да се възползват от преимуществата на онлайн извършването на покупки - да не бъдат разкарвани в разнообразни елементи на магазина, да вземат заем елементарно, без разпечатване на документи, всичко да става бързо.

Изкуственият разсъдък не е от през вчерашния ден

Изкуственият разсъдък от доста години се употребява в банковия бранш - да вземем за пример за ръководство на риска при клиентите от това да спрат да заплащат заема си или за други сходни обстановки. После опциите му навлязоха в маркетинга и търговията, с цел да се предвижда потребителското държание, интереса към даден артикули и други, в този момент към този момент навлиза в извършването на покупки, показаха участници в полемиката.

Никола Диаконо, управител " Технологични нововъведения " във финансовата институция, даде образци с разнообразни магазини - в Съединени американски щати и Европа, в които на клиентите се дава опция за цифрови услуги даже при посещаване във физически обект. Все по-често те включват добавена действителност - както при прилагане на приложението отвън магазина, по този начин и в него.
 " Амазон " ще отвори супермаркет без каси

Един от образците е с приложение на магазин, което дава опция да се прибавя действителност като се слагат мебели, фототапети и други, съобразени с действителните размери на стаята, която ще се подрежда. Когато размерите на мечтаните артикули съответстват, всичко може да се поръча и купи онлайн.

Във веригата " Бест бай " (Best buy) за бяла и черна техника мобилно приложение дава опция да се сканира стремежи артикул, да се заплати и на изхода единствено се демонстрира касовата записка.

В Тексас действа доставка на артикули с самостоятелен автомобил, който може да пристигна до мястото, на което се намира сега потребителят, отчитайки местоположението, която демонстрира неговият смарт телефон. Освобождаването на доставката става посредством въвеждане на изпратения при покупката код.

Заради това, че част от британците прекарват доста време в колите, компания е създала функционалност, която разрешава да се пазари като се употребяват функционалностите на таблото, което се трансформира в информативен хъб. Може да се ревизира от кое място по трасето има опция да се купи нужният артикул, да вземем за пример, за вечеря. На таблото се появяват маршрутът и времето за постигане до там.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР