„След освобождението на населените места от руските окупатори има десетки

...
„След освобождението на населените места от руските окупатори има десетки
Коментари Харесай

Лицето на „освобождението“: Мъж с отрязани ръце и изнасилена бременна жена /18+/

„ След освобождението на обитаемоте места от съветските окупатори има десетки и стотици измъчени, осакатени хора, подложени на ужасни мъчения – това е лицето на „ освобождението “, което пристигна в Украйна “, написа омбудсманът в Телеграм, представена от УНИАН.

Според нея в село Макаров, Киевска област, 80-годишен мъж е бил отсечен ръцете си пред щерка си - той е умрял от раните си.

Освен това в Ирпен 20-годишна бременна жена е била изнасилена от двама окупатори и след това губи детето си.

В Херсонска област 60-годишен мъж е обичай в наличието на щерка си - с приклади и тояги.

" По време на окупацията на селата Ягиде и Лукашовка в Черниговска област съветските нашественици основават своя щаб в църквата " Възнесение Господне ". Те откриват телата на хора, евентуално локални поданици, които са разстреляни от съветските военни ", споделя Денисова.

Тя акцентира, че терорът, малтретирането и убийствата на цивилни в окупираните територии е военно закононарушение, дефинирано от Устава на Международния боен арбитражен съд и Римския статут на Международния углавен съд, както и нарушавания на Женевската спогодба за отбрана на цивилното население.

„ Призовавам Комисията на Организация на обединените нации за следствие на нарушаванията на правата на индивида по време на съветската военна инвазия в Украйна и експертната задача, основана от държавите-членки на ОССЕ в сходство с Московския механизъм, да вземат поради тези обстоятелства за военни закононарушения и нарушавания на правата на индивида. на Руската федерация в Украйна “, прикани комисарят.

Без обувки и долни дрехи: Руснаците държат повече от 400 мариуполци в концентрационен лагер

Денисова, базирайки се на информация на загрижени руснаци, заяви още, че повече от 400 мариуполци са били държани в концентрационен лагер в Пензенска област.

„ Днес организирах диалог с жители на Руската федерация, които поддържат Украйна. Те оповестиха за лагер за принудително депортирани от Украйна мариуполци в Пензенска област. Това е институция от затворен вид с няколко здания, оградена с ограда и под защита, на входа има контролно-пропускателен пункт. Свободата на придвижване на нашите жители е лимитирана – неразрешено е напускането на лагера “, сподели тя.

По думите й най-вече има дами и 147 деца на друга възраст, в това число бебета. Тези дни се чакат още принудително депортирани хора, почти 150 души.

Според омбудсмана украинците там са в извънредно тежко и депресирано положение, не знаят в кой район на Руската федерация са и по кое време ще бъдат взети. Не им се дава никаква информация.

„ Хората живеят в лагера от няколко седмици. Нямат облекла, обувки, даже долни дрехи “, написа Денисова. Сега съветски деятели събират средства, храна и облекла, с цел да оказват помощ на принудително депортираните жители на Украйна.

Те оповестяват, че в Пензенска област има още три сходни лагера, в които през февруари преди войната са откарани жителите на окупираните територии на Донецка и Луганска области. По това време съвсем 90 000 поданици на окупираните територии на Донбас са депортирани по насила. Според деятелите украинците са принудително преместени в разнообразни райони на Руската федерация, в това число Хабаровск.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР