След опорочените избори в Беларус през м. август 2020г. ЕС

...
След опорочените избори в Беларус през м. август 2020г. ЕС
Коментари Харесай

ЕС ще подкрепи с 25 млн. евро опозицията в Беларус frognews.bg

След опорочените избори в Беларус през м. август 2020г. Европейски Съюз е оказал поддръжка за над 100 милиона евро, предоставени на жертвите на репресиите, последвали митингите против " преизбирането " на непризнатия от Европейски Съюз президент Александър Лукашенко, на представители на гражданското общество, самостоятелни медии, за стипендии, развиване на дребния бизнес, опазване на здравето и просвета.

 

Комисията отбелязва, че след 2020г. пренасочва средствата, планувани за Беларус, към обособени цивилен организации и представители на обществото. Заради приноса на Беларус към войната в Украйна Европейски Съюз наложи наказания на обособени беларуски държавни представители, ограничавания в търговията и за банките. Заради потушаването на митингите след изборите през 202 година бяха наложени наказания на 195 жители и 35 организации от Беларус.

 

Мерките засягат Александър Лукашенко, сина му Виктор, висши чиновници от Министерството на вътрешните работи, председателя на Съвета на републиката на Националното заседание, главния прокурор, председателя на Националната държавна телевизионна и радио компания.

 

От 2004г. против Беларус са в действие оръжейно ембарго, възбрана за експорт на някои артикули, запор на имущество и възбрана за пътешестване до Европейски Съюз на лица, свързани с неразкритите случаи на изгубване на двама политици от опозицията, на предприемач и публицист през 1999г. и 2000 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР