След опита за покушение на главния прокурор Иван Гешев имаше

...
След опита за покушение на главния прокурор Иван Гешев имаше
Коментари Харесай

Анна Заркова за опита за атентат срещу Гешев: Има безпрецедентно недоверие към главния прокурор

„ След опита за нападение на основния прокурор Иван Гешев имаше едно невиждано нещо. Това не е самият опит за атентат, а недоверието към основния прокурор и към неговите подчинени от прокуратурата и следствието. “ Това разяснява пред „ Лице в лице “ журналистът Анна Заркова.

Вече беше обявено, че ще се търси интернационална помощ

В понеделник взривно устройство експлодира пред кортежа на Иван Гешев. Разследва се опит за атентат, а обществото мощно се раздели по тематиката истина ли е случилото се.

„ Заработи синдромът на лъжливото овчарче. Повечето хора не имат вяра на това, което им се споделя от прокуратурата и следствието, даже и да е истина, толкоз чиста, колкото водата от бунар. Този синдром на лъжливото овчарче, който в този момент се прояви, той се зароди и разви доста преди Гешев да оглави прокуратурата “, изясни още Заркова.

Тя добави, че специалисти в медии и в обществени мрежи даже показват сходно съмнение към случилото се с основния прокурор.

Поне официално може броя да е огромна, сподели още проф. Радулов

„ Има и нещо доста смущаващо в следствието на този стадий. При всяко закононарушение би трябвало да се проверяват всички версии. В следствието на това закононарушение би трябвало да се проверява и версията, че това е посягане против самия Иван Гешев персонално, а не против основния прокурор и против институцията. Би трябвало да се проверява версията, че това е някакво нахлуване от ревнивост или за персонално засегнатост, само че проверяващите доста ме смущават - те не позволяват някаква версия отвън тяхната “, сподели още Заркова.

Вижте целия диалог във видеото. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР