След окончателното одобрение от Европейската комисия, Министерството на енергетиката започва

...
След окончателното одобрение от Европейската комисия, Министерството на енергетиката започва
Коментари Харесай

Искате фотоволтаична система за къщата или вилата? Вижте условията да получите финансиране

След окончателното утвърждение от Европейската комисия, Министерството на енергетиката стартира набирането на планове за кандидатстване по процедурата за създаване на фотоволтаични системи от страна на българските семейства. Стартът е даден, крайният период е 10 ноември 2023 година, 17 часа.
Изпълнението на процедурата " Национална скица за подкрепяне на семействата в региона на силата от възобновими източници " в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност има за цел да усили потреблението на възобновима сила в крайното ползване на семействата. По нея се дава безплатно финансиране за доставка и монтаж на слънчеви съоръжения за битово горещо водоснабдяване, както и на фотоволтаични системи с мощ до 10 kWp, които могат да включват и системи за предпазване на създадената електрическа сила.
За да получи финансиране даден план, той би трябвало да се отнася за жилище, където е непрекъснатият адрес на претендента. В него е належащо да се употребява неефикасен източник на топлинна сила (печка, казан, камина и др.) на твърдо гориво (дърва, въглища и др.).
По процедурата е планувано напълно електронно подаване на предложенията посредством осведомителната система на Механизма за възобновяване и резистентност ИСУН 2020, посредством модула Е-кандидатстване на следния интернет адрес: .
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР