След около час разговори в Овалния кабинет, Байдън и председателят

...
След около час разговори в Овалния кабинет, Байдън и председателят
Коментари Харесай

Байдън и висши законодатели не успяха да намерят решение за външния дълг на САЩ

След към час диалози в Овалния кабинет, Байдън и ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, който е републиканец, не демонстрираха признаци на намаляване на позициите си, при очертаващ се още на 1 юни дефолт.

" Не видях нищо ново ", сподели Маккарти пред кореспонденти след срещата, оплаквайки се, че Байдън не се е съгласил на диалози до момента в който времето изтича. " Това не е метод на ръководство ", сподели той. Според него Белият дом " няма проект Б ".

Но Макарти добави, че двете страни са се съгласили чиновниците им да се срещнат тази седмица, а висшите представители да се срещнат още веднъж в петък, с цел да продължат диалозите. Мич Макконъл, водач на малцинството в Сената, съобщи пред кореспонденти, че няма да има увеличение на тавана на дълга без редуциране на разноските.

Очакваше се Байдън да предложи своя версия на срещата във вторник.

Икономистите предизвестяват, че един нескончаем дефолт може да изпрати американската стопанска система в дълбока криза с възходяща безработица и в същото време да дестабилизира международната финансова система, построена върху американските облигации.

Байдън приканва законодателите да покачат наложения от федералното държавно управление предел на заемите без условия.

Макарти съобщи, че Камарата на представителите няма да утвърди никаква договорка, която не понижи разноските, с цел да се оправи с възходящия бюджетен недостиг и даде знак, че не вижда краткосрочно решение.

Предишните битки за тавана на дълга нормално са завършвали с небрежно реализирано съглашение в последните часове на договарянията, като по този метод по този начин се избягваше банкрут, напомня Ройтерс.

Министерството на финансите на Съединени американски щати предвижда, че страната може да бъде принудена да разгласи несъстоятелност по някои задължения през юни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР