След огромния успех на трилогията за Кало Змея“, любимецът на

...
След огромния успех на трилогията за Кало Змея“, любимецът на
Коментари Харесай

Милен Хальов: В „Общежитие за чудовища“ фентъзи елементът е в основен план

След големия триумф на трилогията за „ Кало Змея “, любимецът на децата и младежите Милен Хальов стартира нова поредност. Жанрът още веднъж е фентъзи, а център на действието и на магията е мястото, което постоянно е в сърцето на купона - столичният „ Студентски град “.

„ Общежитие за чудовища “ беше концепция, която ми пристигна още от дребен. Книгата е написана от първо лице, използвах цялата си джендър флуидност да напиша книгата през очите на 19-годишно момиче. “

Това показа в ефира на „ Добро утро, Европа “ писателят Милен Хальов.

„ Опитвам се да направя забавна опаковка, да има екшън, обрати, динамични разговори. Получи се нещо изключително, в което фентъзи детайлът е в главен проект “, уточни той.

„ Корицата е построена по този начин, че като прочетеш цялата книга да си кажеш, аха, това е този... “, означи Хальов, само че добави в този момент издам неща по корицата, ще разкрия цялата книга.

„ Книгата е за читатели 12+. Оказа се обаче, че множеството ми дребни възпитаници знаят какво е общежитие, вълнуваха се, желаеха да я прочетат. Казах им, чакайте малко, само че ще забележим какъв брой ще изчакат “, сподели още той.

„ Най-вероятно „ Общежитие за чудовища “ ще е трилогия. Но нещата стават постепенно, просто не би трябвало да се очакваш. Не можеше единствено „ Кало змея “ да е всичко в моята кариера. Аз работя, до момента в който нещата не се получат “, акцентира писателят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР