След огромния интерес към гостуването на Джон Малкович в София,

...
След огромния интерес към гостуването на Джон Малкович в София,
Коментари Харесай

Билетите за Джон Малкович във Варна вече привършват

След големия интерес към гостуването на Джон Малкович в София, в този момент огромната кино и театрална звезда ще гостува на морската столица за фестивала „ Варненско лято “. Малкович ще взе участие в театрално-оперния театър „ Адска комедия “ на 23 юли и билетите за шоуто към този момент свършват, оповестиха уредниците. Цените стигат до 100 лева, което е доста по-малко от тези на билетите в Народния спектакъл преди 2 месеца, само че ползата остава все по този начин огромен. (Припомнете си сагата тук)

Малкович ще се качи на сцената със сопраните Чен Райс и Сузане Лангбайн и оркестър „ Виенска академия “. Спектакълът е на режисьора Михаел Щурмингер и споделя историята за австрийски сериен палач на дами. В спектакъла са включени арии от Хайдн, Моцарт, Глук, Вивалди.

25 постановки от България и чужбина ще бъдат показани на разнообразни подиуми във Варна по време на фестивала сред 1 и 10 юни. Българското присъединяване ще бъде с 8 спектакъла, измежду които е авторският „ Орфей “ на словенския режисьор Йерней Лоренци, подложен в Народния спектакъл в София и отличен с няколко награди „ Икар “. 

Международен сценичен фестивал „ Варненско лято “ се завръща с 31-ото си издание! Между 1 и 10 юни Варна още веднъж ще...
Posted by Varna Summer International Theatre Festival on Tuesday, 18 April 2023
 

В програмата е и музикално-театралното „ Представление и половина “ с режисьор Стоян Радев по текстове на 14-те актриси от трупата на Театър „ Българска войска “, които извършват функциите в представлението.

Варненският спектакъл взе участие с новия си театър по Ибсен „ Юн Габриел Боркман “ на режисьора Пламен Марков с Николай Урумов в основната роля.

Сред другите български заглавия са „ Чест “ на режисьора Ивайло Христов от австралийската авторка Джоана Мъри-Смит с Владимир Карамазов в основната роля, както и два спектакъла на Стайко Мурджев – „ Укротяване на опърничавата “ по Шекспир с присъединяване на Герасим Георгиев – Геро и Маргита Гошева и „ Дебело прасе “ по пиесата на актуалния американски драматург Нийл Лабют, с Койна Русева и Анастасия Ингилизова.

Зрителите ще може да видят и постановката на Явор Гърдев „ Това не го казвай “ от Саломе Льолуш със Захари Бахаров и Теодора Духовникова, а Елена Телбис и Бойко Кръстанов влизат в ролята на млада двойка в „ Дишай “ от английския драматург Дънкан Макмилан с режисьор Марий Росен.

Фестивалът възвръща представянето на български спектакли с превод на британски език взаимно с фондация „ Арт офис “. Сред акцентите в програмата е „ Коприна “ на Пловдивския спектакъл с режисьор Диана Добрева, първата българска режисура, включена в формалната селекция на тазгодишната международна Театрална олимпиада в Унгария.

В рамките на „ Варненско лято “ ще забележим и програмата „ Интермецо “ с концерта „ Джазът пее на български “ и испанския фламенко театър „ Страст “, с който на 10 юни ще бъде закрит театралният фестивал.

 
Защо цената на билетите беше по-голямата вест от самия Джон Малкович


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР