След обяд в цялата страна отново ще бъде необичайно топло

...
След обяд в цялата страна отново ще бъде необичайно топло
Коментари Харесай

Ветровито и дъждовно време в неделя

След обяд в цялата страна още веднъж ще бъде извънредно топло за февруари с оптимални температури сред 17° и 22°, в София - към 17°.

Облачността ще се задържи по-често забележителна. Ще бъде и прохладно с до сдържан, в източните региони и северно от планините - краткотрайно мощен югозападен вятър, който през идващото денонощие ще продължи да се усилва до плевел.

В областите с разгласен жълт код се чакат пориви до близо 90 км/ч, а в регионите с оранжев код - над 100 км/ч.

Облачността ще се задържи забележителна. Още тази нощ ще стартират слаби превалявания от дъжд в Югозападна България и Родопската област. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 7°. Максимални едва ще се намалят и ще са сред 14° и 19°, в София - към 16°.

След обяд превалявания ще има основно в Южна България, по-значителни в Рило-Родопската област. Вечерта ще завали и в Северозападна България, само че едва.

Облачно ще бъде и по Черноморието, с дребна възможност за превалявания. Ще духа мощен и плевел вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°. Вълнението на морето южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното ще се усили до 3-4 бала.
В планините основно в Рило-Родопската област се чакат превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1800-2000 метра. Ще бъде доста прохладно със мощен и плевел вятър с посока от юг-югозапад. Температурите ще се намалят сензитивно и оптималните в курортите ще са от 4° до 6°.

И новата седмица ще стартира с облачно време и с превалявания от дъжд, на повече места в понеделник. Вятърът ще отслабва, а температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от нормалните за интервала. В четвъртък ще е съвсем без превалявания, а облачността ще се раздира и ще понижава.

Междувременно от Национален институт по метеорология и хидрология оповестиха, че през идващите 48 часа от югозапад над Балканите ще се придвижва необитаем прахуляк от Сахара, а в композиция със започващите от юг превалявания в неделя и в понеделник е допустимо да намерите кални следи от прахуляк, в следствие от мокрото отсрочване, върху колите и други повърхности навън.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР