След обяд е планирано заседание на „Изправи се БГ! Ние

...
След обяд е планирано заседание на „Изправи се БГ! Ние
Коментари Харесай

БСП, ДБ и ИБГНИ още обсъждат дали да подкрепят проекта за кабинет на ИТН

След обяд е планувано съвещание на „ Изправи се БГ! Ние идваме “, на което се чака разискване и взимане на решение по въпроса.

В „ Демократична България “ диалозите също не престават, само че решението следва да се вземе от груповите органи.

Вече стана ясно, че четиримата депутати от „ Зелено придвижване “, което е част от „ Демократична България “ няма да поддържат оферти план на кабинет.

Решението на Българска социалистическа партия се чака в околните дни, само че то ще зависи и от позициите, които ще показват по въпроса от „ Изправи се БГ! Ние идваме “ и „ Демократична България “.

В показания в петък пред президента Румен Радев от номинирания за министър-председател Пламен Николов план на кабинет се планува да има 17 министерства и министър без портфейл, отговарящ за ромските въпроси. Както и двама вицепремиери, отговарящи за европейските въпроси и сигурността и публичния ред. Предложенията са това да са номинираните и за министри на външните и на вътрешните работи - Ради Найденов и Петър Илиев.

В изявление за БНР ръководителят на Народното събрание Ива Митева изрази очакване, препоръчаният от „ ИТН “ кабинет да бъде гласуван на постоянно съвещание на депутатите в сряда - 11 август..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР