След обсъждане депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху

...
След обсъждане депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху
Коментари Харесай

Отхвърлиха ветото на Румен Радев върху сделката на F-16

След разискване депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за ратификация на четирите контракта за закупуване, съоръжение, поддръжка и услуги на изтребителите F 16 Block 70.

Със 128 гласа Народното събрание гласоподава наново ратификацията на закона. " За " гласоподаваха 91 депутати от ГЕРБ, 11 от " Обединени патриоти ", 24 от Движение за права и свободи и двама самостоятелни.

" Против " договорите гласоподаваха общо 73-ма народни представители - 61 от Българска социалистическа партия, шестима от " Воля ", шестима от " Обединени патриоти ".

Въздържаха се трима народни представители - от Обединени патриоти.

Гласуването не беше ненадейно, откакто в сряда вечерта финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че ГЕРБ имат нужната тактика. Тогава Горанов прикани президентът да работи честно и да уточни дали счита да постанова несъгласие и на Закона за държавния бюджет, с който финнасите на страната бяха обновени точно с цел да може самолетите да бъдат платени.

При едно налагане на несъгласие " на час по лъжичка " има заплаха периодите по договорите да бъдат изпуснати, да се провалят и надлежно постигнатата сега цена, която от държавното управление твърдят, че е най-хубавата допустимо, да претърпи смяна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР