След обилния снеговалеж времето у нас остава мразовито. Температурите са

...
След обилния снеговалеж времето у нас остава мразовито. Температурите са
Коментари Харесай

Опасност от заледявания: Каква е обстановката по пътищата?

След изобилния снеговалеж времето у нас остава мразовито. Температурите са ниски и има заплаха от заледявания. Основните артерии са изцяло проходими , без следи от снежна завивка, твърдят от организация „ Пътна инфраструктура “.

Ударили са се три автомобила

„ Участъкът от Пазарджик до Доспат остава стеснен за тежкотоварно придвижване и по отношение на ПТП на Прохода на Републиката в старозагорската част е лимитирано тежкотоварното придвижване. Състоянието е много положително и няма усложнения. Състоянието на Автомагистрала „ Тракия “ е както това на Автомагистрала „ Струма “ и Автомагистрала „ Хемус “. В събота имаше затруднения поради тежкотоварни коли, които бяха навлезли макар възбраната. Апелирам водачите да съблюдават напътствията на пътна полиция и на поддържащите сдружения “, сподели инж. Даниел Иваничков, АПИ.

Снимка: bTV

Всички проходи са в положително положение, допълниха от пътната организация. Получихме обаче сигнали, че в елементи от Прохода на Републиката липсва маркировка. 

Чувстително стопляне се чака в средата

„ Всички проходи са в положително положение. Маркировката там се износва малко по-бързо поради потреблението на пясъци, за разлика от автомагистралите, където се употребява сол и калциев двухлорид за разчистване. Проходите се характеризират с огромен надолнище и се употребява пясък, с цел да даде сцепление. Триенето износва маркировката. При температури над 5 градуса и изсъхнало време ще възстановим маркировката “, изясни инж. Иваничков. 

Снимка: bTV

Ако тръгвате на път, шофирайте деликатно. Какво е настоящото положение на пътната конюнктура може да разберете на уеб страницата на АПИ и на незабавния им телефон.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР