След нови две обвинения в изнасилване и сексуален тормоз, скандалният

...
След нови две обвинения в изнасилване и сексуален тормоз, скандалният
Коментари Харесай

След нови обвинения в изнасилване, Харви Уайнстийн се предаде

След нови две обвинявания в обезчестяване и полов тормоз, скандалният холивудски продуцент Харви Уайнстийн се съобщи на полицията в Ню Йорк и бе задържан.

Обвиненията са подадени от самите дами, които настояват, че Уайнстийн се е възползвал от тях.

Днешното решение на Уайнстийн да се съобщи идва след редица договаряния сред него, юристите му и прокурори, написа NPR.

Защитата му е декларирала пред изданието, че към този момент е контрактуван пакет от съглашения – холивудският продуцент ще заплати на съда 10 милиона $ гаранция и и още 1 милион в брой, ще носи проследяващо устройство, споделят представителите на правозащитните органи в Ню Йорк.

"We believe that at the end of the process Mr Weinstein will be exonerated. "

Harvey Weinstein's lawyer says the Hollywood producer intends to plead not guilty to charges of rape and several counts of sexual abuse https://t.co/6KxwLgmEmK pic.twitter.com/O4u73wPC5G
— BBC News (World) (@BBCWorld) 25 май 2018 година
Отстраниха холивудския магнат Харви Уайнстийн от личната му компания

Също по този начин пътуванията на Уайнстийн са лимитирани и той би трябвало да съобщи на управляващите паспорта си.

През месец октомври 2017 година "Ню Йорк таймс " разгласява журналистическо следствие с изобличение, че за 30 години Уайнстийн е подлагал на полови похищения сътрудничките на компанията, в която той е бил началник. С обвинявания против него излязоха над 80 дами, измежду които актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек.

Жертвите на Харви Уайнстийн (ГАЛЕРИЯ)

Залезът на холивудските богове (ГАЛЕРИЯ)

След потока от обвинявания към Уейнстейн доста дами по света излязоха с изказвания, че са унизени от могъщи мъже. Това даде началото на придвижването #MeToo.

A New York judge set a staggering $10 million bond for Harvey Weinstein. He can also pay $1 million in cash. Weinstein had to surrender his passport and will wear a GPS tracking device https://t.co/XhJ5FEESoZ pic.twitter.com/1NUnG5G5f3
— CNN (@CNN) 25 май 2018 година
Проговорилите за половото принуждение са "Личност на годината " през 2017

По-рано през днешния ден холивудският артист Морган Фрийман се извини, откакто 8 дами го упрекнаха в непочтено държание на снимачната площадка или по време на промоционални задължения.

Една от неназованите дами е млада асистентка, която твърди, че месеци наред през лятото на 2015 година е била обект на полов тормоз от страна на Фрийман по време на фотосите на комедията "Обир със жанр ".

Жената упреква артиста, че от време на време я е докосвал без позволението ѝ, коментирал е външността ѝ и се е опитвал да повдигне полата ѝ, интересувайки се живо дали носи долни дрехи.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР