След нощ на напрегнати протести срещу премиера Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху

...
След нощ на напрегнати протести срещу премиера Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Демонстранти блокираха входа на Кнесета

След нощ на напрегнати митинги против премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и държавното управление му, десетки стачкуващи обкръжиха постройката на израелския парламент и за малко блокираха входа ѝ тази заран, съобщи АП.

Силите на реда арестуваха четирима души и разпръснаха множеството хора, събрали се да стачкуват против даването на държавното управление на пълномощия да заобикаля Народното събрание при използването на ограничения за битка против бързото разпространяване на ковид.

Демонстрациите пред резиденцията на Нетаняху станаха ежеседмично събитие, като полицията подхваща все по-строги ограничения против стачкуващите, отбелязва АП. Силите на реда арестуваха предишния месец пенсиониран израелски военачалник от военновъздушните сили, с което предизвикаха отрицателна социална реакция.

Демонстрациите след това започнаха да притеглят от ден на ден младежи, като паралелно с това започнаха да стават все по-предизвикателни. Хиляди хора взеха присъединяване предходната седмица в едни от най-големите демонстрации от съвсем десетилетие против дългогодишния министър председател на Израел.

Нетаняху е все по-критикуван за това, че заема премиерския пост, макар че против него има дело за корупция. Според стачкуващите той прокарва антидемократични ограничения, маскирани като ограничения за битка с ковид и е виновен за неприятното ръководство на задълбочаващата се икономическа рецесия.

Израелските медицински сестри оповестиха стачка в разгара на пандемията

Голямо обединяване от организации на протестиращи измина през вчерашния ден вечерта пътя от формалната резиденция на Нетаняху до постройката на Кнесета (израелския парламент). Те удряха с барабани, дрънкаха с тенджери и надуваха тромпети, като призоваваха премиера да подаде оставка. Част от стачкуващите носеха плакати с надпис "Израелската пролет пристигна ".

Силите на реда обявиха, че са арестували през вчерашния ден 34-ма души, които са нарушавали публичния ред.

В демонстрацията участваха и притежатели на заведения за хранене и известни готвачи, които са недоволни от непоследователната политика на държавното управление за обновяване на работата на комерсиалните обекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР