След множество сблъсъци на различни нива и промени бившият изпълнителен

...
След множество сблъсъци на различни нива и промени бившият изпълнителен
Коментари Харесай

Кадровите промени в консолидационната компания продължават

След голям брой конфликти на разнообразни равнища и промени някогашният изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) Смиляна Нитова е освободена от Съвета на шефовете. Мотивът за това са открити нередности от нейна страна, оповестяват от холдинга.

Настоящият изпълнителен шеф Венцислав Димитров е дал на министъра на стопанската система и промишлеността отчет за положението на сдружението и откритите до този миг нередности. Посочва се, че част от тях към този момент са обществено известни.

Настоящият и някогашният изп. шеф по време на конференция през месеца, свикана от Нитова, на която тя се оплака от метода, по който служебният министър на стопанската система Никола Стоянов е подходил към допълнение състава на Съвета на шефовете с още трима души. Сред тях бе и самият Димитров, който след това пое поста на Нитова.

Всички решения на предходния Съвет на шефовете има заплаха да се окажат оскъдни, откакто ДКК е функционирала с управление под изискуемия от закона най-малко. Дружеството е сключило контракт с адвокатско сдружение, по което всеки месец следва да се изплащат хонорари без значение дали е осъществена работа или не. В прорез с практиката до този миг, в последните си дни на поста, предходният изпълнителен шеф Смиляна Нитова е трансформирала клаузите в контракта си, с цел да бъде обезщетена с 6 месечни хонорари в случай че бъде освободена от поста, се показва в известието.

От него се схваща, че одитът в ДКК продължава, а с изключение на Нитова, освободени са и Даниел Милев и Михаил Кумчев. На тяхно място в Съвета на шефовете се назначават Владимир Димитров - правист с дълготраен опит в държавната администрация и правосъдната система и Борислава Пенева - сегашен чиновник в Министерството на стопанската система в дирекцията, контролираща активността на дъщерните сдружения.

Сред новоназначените е и Андрей Лалов - икономист и анализатор, който съгласно формалната си визитка има професионален опит в региона на дребните и междинни предприятия и вложенията. Работил е по редица планове към Световна банка и Европейска комисия. Бил е координатор и началник на процеса по програмиране и създаване на повсеместен набор от стопански политики, цели и ограничения в границите на Оперативна стратегия " Конкурентоспособност ".

Със заповед на министъра на стопанската система и промишлеността кадрови промени се правят и в Национална компания " Индустриални зони ". Основните претекстове за това са възстановяване на маркетинговата политика и пазарното наличие на компанията посредством самодейни дейности за повишение на българските и задграничните вложения и привличане на финансиране на планов принцип.

В управлението на сдружението се връща Антоанета Барес. Тя управлява компанията през последните 5 година, има над 20 години професионален и управнически опит. Сред достиженията ѝ се показва осъществяването на 37 плана за над половин милиард лв. в индустриалната зона, които дават опция за откриване на близо 2000 нови работни места и то в сфери с висока добавена стойност.

В Съвета на шефовете влизат още - Константин Палавеев, който има професионален опит в вложенията и капиталовия развой. Сред новоназначените е и Радостина Ситова - финансист с опит в няколко институции, както и Даниела Узунова, която е юрист с над 10-годишен стаж.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР