След многобройни слухове новата конзола на Nintendo вече е факт

...
След многобройни слухове новата конзола на Nintendo вече е факт
Коментари Харесай

Анонс на Nintendo Switch Lite, по-малката и евтина конзола

След многочислени клюки новата подпора на Nintendo към този момент е реалност – това е Nintendo Switch Lite . Тя ще служи като евтина опция на истинския Switch (който самичък по себе си е задоволително евтин). Switch Lite няма да размени първото потомство, а ще се продава дружно с него (поне по думите на Дъг Баузър от Nintendo of America).

Новият Nintendo Switch Lite е относително по-лек (по тегло) от предшественика си. Освен това той има и по-добро разположение на бутоните за игра и по-дълъг живот на батерията. По думите на Nintendo това е реализирано посредством по-ефикасно разположение на хардуерните съставни елементи в корпуса на платформата. Дисплеят е по-малък (5,5 инча спрямо 6,2 на Switch), само че към момента е с HD 720p резолюция и тъч функционалност. Според компанията продуктивността би трябвало да е същата, защото хардуерът вътре е като на истинския Switch.

Това не значи, че Switch Lite не се лишава от някои функционалности. Няма да можете да свържете платформата към тв приемника си (което беше основната причина за името Switch) и Joy-Con контролерите не се отделят от корпуса (което пък значи, че няма потребност от заделяне на място за акумулатори за тях). Премахнат е HD моторът за осцилация и инфрачервените датчици. Това значи, че може би някои игри няма да са изцяло съвместими с конзолата. Nintendo твърди, че ще стартира да маркира заглавията с етикети в електронния магазин и на физическите карти, когато те не могат да се извършват на Switch Lite.



Устройството ще излезе тъкмо в точния момент за празниците, най-малко съгласно Баузър, за който това е идеалното време:

„Смятаме, че времето е в този момент и имаме уместно ускоряване. Това е съвършената опция да предлагаме по-голям избор и да притеглим повече клиенти през третата година на Nintendo Switch. Като я обвържем със софтуера, който таман разкрихме на Е3, нещата пасват съвършено за празниците“.

Nintendo Switch Lite излиза на 20-ти септември (заедно с играта The Legend of Zelda: Link’s Awakening) . Конзолата ще се продава на цена от $199,99 , със 100 $ по-малко от оригинала. На първо време ще можете да я поръчате в три цвята – сив, жълт и тюркоазен. На 8-ми ноември компанията ще пусне и особено Pokémon издание на устройството.

Не се знае какво се случва с второто по-мощно устройство, което Nintendo разработваше. Според Баузър решението компанията да се концентрира върху Lite версията е поредност от наблюдения върху лайфстайла на геймърите:

„Ние ги гледахме по какъв начин играят. Имахме опцията да научаваме по какъв начин хората играят игри, нашите заглавия. Така че съм податлив да заявя, че това е опцията, която дава по-голямо многообразие от избор на клиентите“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР